Aandeel daalt in waarde

Agco stelt winstprognose verder naar beneden bij

17 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Machinegigant Agco, eigenaar van onder meer Fendt, Massey Ferguson en Valtra, stelt haar winstverwachting voor het financiële jaar 2014 verder naar beneden bij. Geschat wordt dat de waarde van het aandeel op 3,26 tot 3,42 euro uit zal komen. Een daling van € 1,52 per aandeel, ten opzichte van vorig jaar. Vooral Fendt gaat het momenteel niet voor de wind.

Naast een correctie op het gehele jaar stelt Agco ook de waarde van het aandeel voor het derde kwartaal naar beneden bij. Naar verwachting komt het aandeel tussen de 0,48 en 0,52 eurocent lager uit dan een jaar eerder. Eerder sprak Agco nog een verwachting van 0,60 tot 0,64 eurocent uit. Voor heel 2014 werd een prognose van 3,72 euro afgegeven. Nu gaat daar dus minimaal 30 eurocent vanaf.

144

man

ontslagen bij Fendt

Een dalende productie van landbouwmachines, met minder omzet tot gevolg, is volgens Agco de veroorzaker. Daarnaast zijn de wisselkoersen voor de Amerikaanse dollar ongunstig. ‘De vraag kwam nog lager uit dan we al verwachtte’, zegt CEO Martin Richenhagen eerlijk. ‘We spelen hierop in door drastisch te bezuinigen. Er wordt gesneden in de uitgaven en productie.’ Vorige week daalde het aandeel op de beurs in New York met tien procent.

Ondertussen merkt Fendt in het Duitse Marktoberdorf goed dat Agco de broeksriem aantrekt. Woordvoerder Sepp Nuscheler laat weten dat in de nabije toekomst meer werknemers zullen worden ontslagen. Nu al zijn 144 tijdelijke werknemers op straat gezet. Verder heeft Fendt een werktijdverkorting aangekondigd. Reden hiervoor is dat de verkoop met 15 procent daalde, ten opzichte van de prognose.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden