Multi Tool Trac

Duitsers willen Hollandse trekker op eigen bodem

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Een echte trekker industrie hebben we in ons land nooit gehad. Namen als Brons, Lely of Enti zijn lang geleden in de geschiedenisboeken belandt. Machinefabrikant Boessenkool uit Almelo lanceerde begin dit jaar hun eerste trekker: De Multitooltrac werktuigendrager. Voor de eerste serie wil de fabrikant een productiehal gaan neerzetten maar, het lijkt erop dat Duitsland met onze eer aan de haal gaat.

75

euro

korting op Duitse bouwgrond

Voor de realisatie van een nieuwe productiehal heeft Boessenkool samenwerking nodig van de gemeente Almelo, waar hun fabriek IS gevestigd. De gemeente verkoopt zijn huid echter duur. Het gevolg is dat net over de grens Duitse ambtenaren een tegenbod hebben geplaatst. Een die zeer aanlokkelijk is voor de fabrikant.

 

Volgens website Z24 kost een vierkante meter bouwgrond in Almelo 100 euro. Net over de grens is dat slechts 25 euro. Bovendien biedt de lokale Duitse overheid het bedrijf ook nog subsidies en leningen aan met een uitgestelde betaling.

Reden genoeg voor directeur Eelco Osse om te overwegen ‘zijn’ elektrisch aangedreven werktuigendrager bij de oosterburen te gaan produceren. Maar, de race is nog niet gelopen, zegt Osse tegen de krant Tubantia. ‘We zijn nog in gesprek met de gemeente Almelo maar daar zit niet veel schot in.’

De Multitooltrac is een unieke hybride werktuigendrager en een behoorlijk ambitieus project. Mocht het allemaal werkelijkheid worden dan heeft de fabrikant een baanbrekend concept in handen. Niet eerder waagde een van de grote trekker fabrikant zich aan een dergelijk hybride voertuig. Ondertussen bouwen de initiatiefnemers nog aan een prototype. Die was op de ATH-beurs in een vergevorderd stadium te zien. Volgend jaar hoopt Boessenkool met de productie te starten.

Het doel is om jaarlijks 150 trekkers te gaan bouwen. Dat levert de regio bovendien veel banen op. Ondertussen viel Boessenkool in de prijzen met hun ontwerp. Bovendien werd het bedrijf dit jaar uitgeroepen als meest innovatieve bedrijf van Twente. Hiermee werd het ambassadeur van deze regio. Wie weet straks ook van Noordrijn-Westfalen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan4072 23 Oktober 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/10860151/Duitsers-willen-Hollandse-trekker-op-eigen-bodem]Duitsers willen Hollandse trekker op eigen bodem[/url]
Als we nu onder het mom van euregio met subsidie een kantoor bouwen in duitsland voor onze ambtenaren, mischien dat er dan voor dit project (en andere) ruimte is in Almelo
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden