Investeerder trekt zich terug

Faillissement dreigt voor haspelbouwer Irrifrance

3 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Irrifrance, een bekende fabrikant van beregeningssystemen voor de akkerbouw, hangt een faillissement boven het hoofd. Dit gebeurde nadat een investeringsbank zich terugtrok. Ook de grootste exportmarkt, het Midden-Oosten, is sterk verminderd.

Irrifrance bouwt al 35 jaar beregeningshaspels en pivots in het plaatjes Paulhan. Dat doet het met 120 personeelsleden. Maar, gebrek aan export en investeringen lijken de onderneming nu te ondermijnen. Medewerkers en het management gingen afgelopen week de straat op om het bedrijf te redden en lokale politici voor zich te winnen, bericht France TV 3. De financiële status van het bedrijf is namelijk redelijk goed.

Ondanks dat de medewerkers en het management voldoende toekomst zien voor Irrifrance denken investeerders hier anders over. Een groot deel van de export is afkomstig uit het Midden-Oosten. Vooral Syrië is een belangrijke markt. De belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf is een vriend van de Syrische dictator Bashar Al-Assad. Reden genoeg voor investeringsbank Coface om hun steun voor het bedrijf in te trekken. En dat terwijl de export naar het onstabiele land hen al parten speelde.

Irrifrance heeft tot 17 november om met een oplossing te komen. Anders wordt het bedrijf failliet verklaard en staan 120 mensen op straat. Lokale politici hebben aangekondigd het bedrijf te steunen en hopen dat de regering hulp gaat bieden.

Irrifrance is een industriële onderneming die actief is voor 35 jaar Paulhan, kan het faillissement dan is het gunstig. Medewerkers, management en lokale politici van alle politieke strijd hand in hand om het bedrijf te redden. In Nederland is MCF uit Stad aan ’t Haringvliet (Z-H) sinds 2010 importeur van het merk. Het bedrijf is sinds 1960 actief in de beregeningssector.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden