iSoyl app

Universele machine aansturing via je iPad

11 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Britse bedrijf Soyl lanceert een universele app, iSoyl genaamd, die je werktuigen laat aansturen via een iPad. Hiervoor link je de tablet aan het werktuig en neemt Apple alle functies over. Zo kun je variabel zaaien, kunstmest strooien of spuiten. Maar, er hangt wel een prijskaartje aan het systeem. En dan hebben we het nog niet eens over de iPad zelf.

Soyl uit Engeland experimenteert al veel langer op de Britse markt met precisielandbouwtechnieken. Het aansturen en variabel doseren van werktuigen was al mogelijk. Daarvoor had je een zogenaamde ‘black box’ nodig. De iPad app vervangt nu die box.

De app zelf is gratis in de app store te downloaden. Hiervoor heb je software versie 7.1 nodig of hoger. De iPad, iPad Air en iPad Mini zijn allemaal te gebruiken maar een 3G versie is wel vereist. Om het werktuig variabel te laten doseren is namelijk een GPS signaal nodig en die pakt iSoyl van het Apple device.

Nadat je de gratis app hebt gedownload moet je nog wel een betaling van 495 pond doen. Omgerekend is dat zo’n 618 euro. Hiervoor krijg je de benodigde ‘smart cables’ en een adapter. Bovendien is een licentie voor het programma nodig. Die betaal je jaarlijks. Ondanks dat is het systeem volgens Soyl goedkoper dan bij hun standaard oplossing. En daar kun je niet mee mailen, surfen en het weer bekijken.

Het systeem werkt momenteel samen met vijf verschillende fabrikanten en zeven verschillende modellen terminals. Daarnaast moet ook uiteraard je machine geschikt zijn om variabel te kunnen doseren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden