Stenen- en kluitenscheiders

Tolsma-Grisnich neemt Zwitserse Samro over

23 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Tolsma-Grisnich uit Emmeloord kondigde op maandag 23 februari aan het Zwitserse bedrijf Samro over te nemen. Samro specialiseert zich in de productie van kluiten- en stenenscheiders. Met het overnemen van de eigendomsrechten wil Tolsma-Grisnich haar assortiment graag uitbreiden.

Het principe van Samro om stenen en kluiten te scheiden is naar eigen zeggen uniek. De kluiten en stenen worden gemagnetiseerd in de droge producstroom. Een sensor kan ze vervolgens herkennen. Pneumatische cilinders stoten ze uit de productstroom. Alleen de sensoren moeten worden ingesteld. De rest werkt volautomatisch. Dat maakt de machine simpel in het gebruik.

De scheider heeft een capaciteit van 20 tot 25 ton per uur en wordt vooral door verwerkers van aardappelen en uien gebruikt. Wordt de machine volledig benut, dan is de capaciteit 95 procent. Ook akkerbouwers kunnen de machine inzetten. Hij kan in een vaste of losse opstelling worden geplaatst. Tolsma-Grisnich verwacht dat in Nederland voldoende interesse zal zijn voor de machine. Ook binnen de belangrijkste exportregio's van het bedrijf is naar verwachting vraag naar de techniek.

Samro werd opgericht in 1952 en specialiseert zich in de bouw van machines voor de verwerking van aardappelen, uien en wortelen. Een andere tak van het bedrijf richt zich op machines voor het behandelen van water en generatoren.


De kluiten- en stenenscheider van Samro. De kluiten en stenen worden gemagnetiseerd. Een sensor pikt ze op. Vervolgens stoten cilinders ze uit de productstroom.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden