Plek 38 in top 500

John Deere als werkgever geprezen door personeel

14 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Forbes Magazine stelt jaarlijks een lijst samen met de 500 beste werkgevers in de Verenigde Staten. Daarvoor houdt Forbes steekproeven onder werknemers uit verschillende arbeidersklasse. John Deere staat als enige agrarische machinefabrikant in de lijst. Voor hun eerste notering bereikt het een 38ste plaats. Niet slecht voor een top 500.

Deere eindigt als 38ste in de lijst van 500 beste werkgevers

In de categorie engineering en manufacturing komt Deere op een derde plaats te staan, na Shaw Industries - een producent van vloeren - en motorenfabrikant Cummins. In deze categorie vind je onder andere ook Bosch (66) en Caterpillar (248). Eerder al kwam het merk John Deere op een 77ste plaats terecht. Eveneens in een ranglijst van Forbes.

Op 1 in de lijst staat Google, gevolgd door Costco en Marathon Petroleum. In de top tien vind je verder bekende namen als BMW en Harley-Davidson. Wellicht opvallend is een veertiende plek voor BASF en nummer 48 voor DuPont. Werken voor de agrarische industrie is zo slecht dus niet, zo blijkt.

Forbes vroeg deelnemers aan het onderzoek of ze 'hun' bedrijf zouden aanraden aan andere en welke bedrijven ze nog meer hoog inschatten. Volgens Forbes zijn voor het onderzoek werknemers uit alle lagen van de bevolking gevraagd. John Deere's CEO, Sam Allen, is erg blij met het resultaat.

Deze ranking is goed voor het ego van John Deere, maar staat in schril contrast met eerder berichtgeving. Meerdere malen werd aangekondigd dat in het personeelsbestand flink is gesneden. In januari konden ruim 900 werknemers tijdelijk naar huis. In augustus 2014 werden ook al 800 personen wereldwijd ontslagen. Tijdelijk of definitief. De personen die er nog wel werken hebben het dus blijkbaar erg naar hun zin. Of genieten van een tijdelijk ontslag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden