Ontloop-methode drones

MIT zet drones met elkaar in contact

9 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Nu vliegt er nog maar zo af en toe een drone over de gewassen om te controleren en gewassen te vergelijken. Echter in de toekomst gaan drones steeds meer voorkomen en boeren zijn zelf in staat een drone te kopen en te besturen, na enige oefening natuurlijk.

Probleem is dat de drones op dit moment afhankelijk zijn van de bestuurder van het vliegtuig en samenwerking tussen verschillende drones is nog niet ontwikkeld. Als in de toekomst vele drones  over de gewassen vliegen kunnen botsingen ontstaan. Om hier al vroegtijdig op in te spelen zijn onderzoekers van het MIT bezig om een algoritme te ontwikkelen zodat drones de

Algoritmes voorkomen dronebotsingen in de toekomst

routes van andere drones herkennen en een nieuwe route bepaald wordt. De ontwikkeling moet ervoor zorgen dat naast elkaar gelegen landbouwbedrijven geen problemen krijgen met dronebotsingen.

Mocht het systeem echt willen gaan werken dan moeten de drones actief samenwerken in de lucht en elkaar signalen afgeven. Het onderzoek van het MIT ontwikkelt een software die de bewegingen van drones vast legt en gelijk ook coördineert. Het gaat om een algoritme die door middel van wiskundige vergelijkingen robots kan laten samenwerken.

Zoals het onderzoek het plan nu heeft uitgedokterd is dat de drones de optimale vliegroute bepalen zonder routes van andere drones te doorkruisen. Mochten drones toch dicht bij elkaar komen zijn er een aantal trajecten die de drones kunnen doorlopen om elkaar te ontlopen. Op dit moment betekent dat voor de landbouw nog niet zoveel. Op het moment dat iedere boer een drone gebruikt zal deze ‘ontloop’ methode veel chagrijnige boeren en bedrijfsongelukken voorkomen!

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden