Plaatsspecifiek zaaien

Rekenhulp maakt maken van taakkaart makkelijk

15 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Engelse bedrijf Agrovista gaat het voor haar klanten een stuk gemakkelijker maken om taakkaarten te genereren. Een online applicatie kan daarbij hulp bieden. Met een druk op de knop kun je een taakkaart downloaden en plaatsspecifiek graan zaaien. Daarvoor worden gegevens van de bodem gebruikt. De applicatie is onderdeel van een compleet managementsysteem.

De EC-waarde, biomassa of opbrengstkaart wordt gebruikt voor de taakkaart

Map IT Pro. Zo heet de applicatie die door Agrovista is toegevoegd aan hun Axis management systeem. Dit systeem draait in de cloud en is een Engelse versie van bijvoorbeeld ‘onze’ Crop. Met Map IT Pro moet het voor gebruikers mogelijk worden om variabel graan te zaaien.

Voor het maken van een taakkaart heb je eerst basisgegevens nodig. Zo kun je een kaart van de EC-waarde gebruiken. Dit is de elektrische geleidbaarheid van de bodem. Een opbrengstkaart of biomassa kaart kan ook worden gebruikt. Het programma van Agrovista vertaalt dit automatisch in verschillende zones. Als gebruikers hoef je alleen maar op de knop te drukken en hem te downloaden. Ook is het mogelijk om de kopakkers blanco te laten of om handmatig zones aan te maken.

Waar het bedrijf nog aan werkt is een adviesmodule voor de juiste hoeveelheid zaaizaad. Hiervoor wordt gekeken naar opbrengst, graanprijzen, brandstofkosten en zaadkosten. Deze gegevens worden gebruikt om het rendement te berekenen en zo de juiste hoeveelheid zaaizaad te berekenen. Agrovista lanceerde Map IT Pro voor haar klanten tijdens de Engelse Cereals show, schrijft Farmers Weekly.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Tarwehandel toon weinig vertrouwen in nieuwe oogst

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden