Meer buitenlandse fabrikanten

Agritechnica is wederom populair bij fabrikanten

17 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Machinefabrikanten maken zich op voor ’s werelds grootste landbouwmachinebeurs; de Agritechnica in Hannover. Dit jaar vind hij weer plaats, van 8 tot en met 14 november. Inmiddels hebben 2.400 standhouders zich geregistreerd, afkomstig uit 49 verschillende landen. Daarmee is het bestand van 47 verschillende naties uit 2013 al verbroken. Toen telde de beursvloer net geen 2.900 standhouders.

112

stands

met bedrijven uit Nederland zijn tot nu toe geregistreerd

De inschrijving staat nog open, maar projectmanager Freya von Czettritz is al dik tevreden met het aantal aanmeldingen. Vooral de interesse vanuit het buitenland is groot. Inmiddels is de Agritechnica uitgegroeid tot de belangrijkste landbouwbeurs binnen Europa, waar machinefabrikanten hun nieuws voor opsparen. Daarmee heeft het de grootste rivaal – de Sima show in Parijs – van de troon gestoten.

Het aandeel buitenlandse standhouders bedroeg tijdens de vorige editie 52 procent. Tien jaar terug was dat nog slechts 33 procent. Dit jaar ligt dat niveau, met 54 procent, nog iets hoger. Italië steekt er met kop en schouders bovenuit. Zij leveren 344 standhouders aan. Nederland staat op plek twee, met 112 standhouders. De beurs heeft de laatste paar edities dan ook flink meer interesse gekregen vanuit ons land. Nederlandse techniekliefhebbers zijn er minimaal een dag of twee te vinden.

Turkije, Frankrijk en Oostenrijk maken de top vijf verder compleet. Volgens Von Czettritz ligt het aantal inschrijvingen op dit moment op hetzelfde niveau als tijdens de vorige editie. Eén van de speerpunten tijdens de 2015 editie is smart farming. De focus ligt duidelijk op high tech tijdens het evenement.

De Agritechnica begint op 8 en 9 november met twee exclusieve previewdagen. Daarna volgen de ‘gewone’ beursdagen van 10 tot en met 14 november. Vanaf september komt naar verwachting de stortvloed aan nieuwe technieken en machines op gang. Zeker gezien de aanstaande Tier 4B emissie eisen moeten fabrikanten van trekkers en zelfrijdende machines wederom hun series vernieuwen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden