Voor precisielandbouw

Britse overheid gaat boeren van data voorzien

29 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

Om boeren een steuntje in de rug te geven gaat het Britse Department for Environment, Food & Rural Affairs – kortweg Defra – enorme hoeveelheden data beschikbaar stellen aan boeren en bedrijven. In totaal gaat het om tenminste 8.000 datasets, zo maakte secretaris Elizabeth Truss donderdag 25 juni bekend. De data wordt nu door het ministerie opgeslagen en nauwelijks gebruikt.

Volgens Defra gaat het om het grootste data project ooit in het VK

De data die Defra weggeeft bestaan uit hoge kwaliteit satellietbeelden. Die zijn geschoten door de Copernicus satelliet. Deze houdt Britse burgers – en dus ook boeren – live in de gaten. De data die wordt verzameld en opgeslagen komt nu beschikbaar om onder andere precisielandbouw een steuntje in de rug te geven.

Het vrijgeven van de data zal ongeveer heel 2016 in beslag nemen. Het gaat om tientallen miljoenen bestanden. Defra stelt bijna alle data waar het over beschikt open voor gebruik door het publiek. De agrarische sector is hier waarschijnlijk de grootste profiteur van.

Satellietbeelden kunnen onder andere worden gebruikt om verschillen in grondsoorten vast te leggen en te bepalen. Ook houdt de Copernicus satelliet live de gewasgroei bij, waar boeren enorm van kunnen profiteren. Echter, in de praktijk moet nog wel blijken hoe gedetailleerd de gegevens zijn en hoe actueel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden