6% meer verkocht

Opraapwagen blijkt verkoopsucces voor Lely

12 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse tak van het Nederlandse familiebedrijf Lely heeft tijdens seizoen 2014-2015 goede zaken gedaan. Lely Agrartechnik bestaat sinds vijf jaar. In het Duitse Waldstetten worden voornamelijk opraapwagens gebouwd. De productie is dit jaar met 6 procent toegenomen in een dalende markt. Vorig jaar ging de productie al met 20 procent omhoog. Later dit jaar breidt Lely het programma nog eens uit, schrijft Traction Magazin.

6

procent

is de productie dit jaar toegenomen

Vijf jaar geleden nam Lely machinefabrikant Mengele Agrartechnik over. De productielocatie in Beieren gaat nu door onder de naam Lely Agrartechnik. Met de overname stapte Lely in de productie van opraapwagens. De Tigo-serie is een volledig eigen ontwikkeld model. Er zijn in totaal 37 types, waarvan 21 nieuwe. De rest bestaat nog uit overgenomen Mengele producten.

In Duitsland worden alle opraapwagens voor Lely wereldwijd gebouwd. Voor seizoen 2013-2015 nam de productie met 20 procent toe – als gevolg van een nieuw type wagen – en dit seizoen nog eens 6 procent. Het bedrijf is tevreden, want de totale vraag in juist afgenomen. Op de Agritechnica kondigt Lely een nieuw type opraapwagen aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden