Voor management software

Isobus databank straks ook op je smartphone

20 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Agricultural Industry Electronic Foundation – kortweg AEF – heeft sinds enkele jaren een online database. Daarin staan welke terminals van welke trekkers en machines compatibel zijn met elkaar. Dat is vooral voor dealers bedoeld om te kunnen bepalen of de machine van merk Y ‘praat’ met de trekker van merk X. Op de Agritechnica komt die database voor het eerst beschikbaar in app vorm.

De database app richt zich op de compatibiliteit van software systemen

De AEF database gaat er iets anders uitzien dan nu het geval is. Zo wordt in eerste instantie gekeken naar welke managementsystemen gecertificeerd zijn en met welke machines ze kunnen samenwerken. Het gaat daarbij om software voor data vanuit het veld en management software.

Die verzamelde data heb je nodig om bijvoorbeeld een machine plaatsspecifiek te laten strooien of zaaien. Maar, dan moet hij wel compatibel zijn. Het AEF stelt dat werktuigen zonder problemen en extra functies de data moeten kunnen gebruiken. Dan komen ze in aanmerking voor officiële certificering.

In 2016 komen de eerste gegevens in de database te staan. Het gaat in totaal om 30 toepassingen die later met nog eens 30 worden uitgebreid. Nu al kun je in de AEF-Datenbank app al de specificaties van een groot aantal Isobus-machines zien.

De app komt voor zowel Android als iOS smartphones beschikbaar. Een extra functionaliteit is dat de databank gegevens zijn door te sturen per email naar derden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden