In Europa en VS

John Deere koopt zaaispecialist Monosem

2 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Deere & Company heeft de Franse fabrikant van precisiezaaimachines Monosem gekocht. Dat heeft de grootste fabrikant van landbouwmachines in Europa maandag bekend gemaakt.

De overname omvat 4 locaties in Europa en 2 in de VS

De overname omvat de vier locaties in Frankrijk en twee in de Verenigde Staten. John Deere meent met de aankoop door te bouwen aan haar positie binnen de precisiezaaitechniek. Monosem is binnen Europa marktleider op dit gebied. Sinds 1948 bouwt het familiebedrijf zaaimachines. Met deze stap verwacht John Deere wereldwijd meer klanten te bedienen en haar programma uit te breiden.

Deere is niet van plan om het merk Monosem en haar producten te veranderen. Het bedrijf blijft haar eigen merknaam en handelsmerk voeren. De acquisitie van Monosem helpt Deere de technologie van precisielandbouw verder te ontwikkelen. Monosem is sinds de oprichting in 1948 een familiebedrijf waar al drie generaties aan het roer stonden.

De overname is wel bijzonder, aangezien Deere zelf ook veel precisiezaaimachines bouwt. Op de Sima show in Parijs, eerder dit jaar, kondigde het nog aan haar Amerikaanse zaaitechniek in Europa te gaan vermarkten.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden