Omnivent bewaarapp

Aardappelbewaring ook vanaf het strand te volgen

15 Juli 2016 - Niels van der Boom

Voor akkerbouwers die in de drukke zomerperiode ook nog tijd vinden om even op het strand te gaan liggen heeft bewaarspecialist Omnivent de oplossing. Naast hun bestaande Omnicuro bewaarcomputer-app kunnen nu ook de oudere ACC en ACT computers via je smartphone worden aangestuurd.

Naast de Omnicuro krijgt ACC/ACT computer een eigen app

Op de Agritechnica in 2013 introduceerde Omnivent haar Omnicuro bewaarcomputer en bijbehorende app. Die ontwikkelde het bedrijf volledig zelf. Daarmee is de productbwaring niet alleen te volgen maar ook direct aan te passen. Waar je ook bent ter wereld. Het biedt de fabrikant voordelen omdat storingen op afstand direct kunnen worden opgespoord en hopelijk verholpen. Die mogelijkheid komt er nu ook voor de ACC en ACT bewaarcomputers.

De ACC en ACT-40 heeft Omnivent al langer in het programma. De hardware is voor het bedrijf door derden ontworpen. De software ontwikkelde het bedrijf uit Zeewolde wel zelf. Het meest recente model wordt nog steeds verkocht en is dus nu ook op afstand te bedienen met de web based applicatie die het daarvoor heeft ontwikkeld.

Je kunt de web app gebruiken op je smartphone, tablet of computer om basisinstellingen in te zien en aan te passen. Dat is voor zowel akkerbouwers in Nederland & België handig als ver daarbuiten. ‘Denk aan een klant van ons in Pakistan bijvoorbeeld’, legt marketingmedewerkster Roos van Groenewoud uit. ‘Vanuit Zeewolde kunnen we zien hoe de computer staat ingesteld en storingen direct uitlezen en oplossen. Daarvoor hebben we overigens zelf een systeem. Maar, ook voor een boer die op het strand in de zon ligt wordt het zo zeer gemakkelijk om het bewaarproces te volgen en realtime aanpassingen te doen.’

Het idee achter de app is dat gegevens overzichtelijk moeten worden weergegeven en direct uitleesbaar. Dat gebeurt via een grafiekweergave. Maximaal vier grafieken kun je zelf opslaan. In één oogopslag zie je dan de temperatuur, vochtigheid of programmastatus. Het persoonlijke dashboard is naar eigen inzicht in te delen om belangrijke data in een oogopslag weer te geven.

Om de app te kunnen gebruiken moet je een abonnement aangaan bij Omnivent. Er is geen maximum aantal bewaarcomputers dat aan de app is te koppelen. Het Optilink serverprogramma kost per jaar 372 euro. Je krijgt dan automatisch gratis programma updates op afstand. Heb je al een abonnement voor updates dan kost de app 60 euro per jaar extra.

Omnivent geeft aan dat de systemen continue in ontwikkeling zijn. Daarvoor is een eigen R&D afdeling in dienst. Zo werd bij introductie van de Omnicuro al geopperd een koppeling te maken met bijvoorbeeld de stroomprijzen, zodat op het goedkoopste moment geventileerd wordt.


App-gebruikers kunnen zelf een dashboard inrichten om in een oogopslag belangrijke data te zien.


Verzamelde data wordt gepresenteerd in grafieken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden