Weerupdate Sorteertechniek

Dewulf stopt met Smart Grader

19 Juli 2018 - Niels van der Boom

De elektrische sorteerinstallatie voor (poot)aardappelen: Smart Grader, was jarenlang het paradepaardje van Miedema. Daarvoor moest het bedrijf wel een zeer lange adem hebben. Dewulf, waar Miedema inmiddels onder valt, verkoopt nu alle Smart Grader-activiteiten aan het Nederlandse GeJo Grading uit Luttelgeest.

Miedema kwam in 2012 met de Smart Grader. De installatie was vooral gericht op pootaardappeltelers en sorteerbedrijven en bedoeld om veldgewas te sorteren. Het optische sorteerproces was niet nieuw, toch baande de machine een nieuwe weg in de sector. De doorontwikkeling vergde echter veel tijd. Langzaamaan raakte het project op de achtergrond; helemaal toen Dewulf in november 2014 de Friese fabrikant overnam.

Schaven aan machinepakket
Jos Broeders van GeJo Grading Service is sinds de start van het project betrokken bij de machine. Dit bedrijf neemt alle activiteiten rondom de machine over van Dewulf, die aan het pakket schaaft. Eerder al liet het al de bekende kiepwagens vallen. GeJo richt zich volledig op optische sorteermachines in bomen, bloemen en plantenteelt.

Dewulf blijft de machine in Winsum produceren voor GeJo, die hem zelf verder doorontwikkelt en vermarkt. Ook de service van bestaande Smart Graders neemt GeJo over. Deze wordt vanuit eigen huis verzorgd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden