AdBlue vanaf 2014

Plek voor tablet in John Deere trekker

13 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness

John Deere gaat op hun nieuwe reeks trekkers, die vanaf volgend jaar leverbaar worden, een houder voor je iPad of iPhone als optie meeleveren. Dat is slechts een van de nieuwigheden die de Amerikaanse machinegigant tijdens hun 2014 Product Intro bekend maakte.

Waar al langer over gespeculeerd werd blijkt nu werkelijkheid te worden. Ook John Deere gaat vanaf volgend jaar SCR (AdBlue) technologie toepassen op hun 7R, 8R en 9R trekkerserie"s. Naast de nieuwe motortechniek zijn er kleine aanpassingen in de cabine, waaronder een vernieuwde CommandArm en groter beeldscherm. Interessant zijn ook de optie voor een iPad of iPhone houder, die je op twee plaatsen in de cabine kunt monteren.

john deere 7r

Op de 7R reeks zal standaard dit 7 inch scherm worden gemonteerd. Een grotere 10 inch monitor is als optie leverbaar. Op de 8R en 9R krijg je die standaard meegeleverd. De bedieningsknoppen zitten onder het scherm, en niet meer aan de zijkant zoals voorheen.

john deere cabine

Het grotere 10 inch scherm op de 8R reeks. Links een GreenStar monitor voor GPS-bediening, in het midden de nieuwe boordcomputer en rechts een houder voor de iPad. Deze kan aan de armleuning worden gemonteerd, of aan een beugel die aan de zijkant is gemonteerd. Ook nieuw is de midmount joystick voor het bedienen van hydrauliekventielen.

john deere 8r 7r

De optie voor een iPad houder bovenaan, tegen het raam, en een iPhone houder bevestigd aan je armleuning.

john deere adblue

Niet schokkend maar wel nieuws is het gebruik van DEF (Diesel Exhaust Fluid) ofwel AdBlue. Na het gebruik van onder andere een roetfilter moet ook Deere eraan geloven om SCR-technologie te gaan gebruiken. Voor 2014 zullen de drie grootste serie"s hiermee worden uitgerust.

Voor Europa zal de grote lancering zeer waarschijnlijk tijdens de Agritechnica in Hannover plaats gaan vinden. Foto"s: Cross Implement, Illinois.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden