Duitse boeren zien ze vliegen

Drone voor boerengebruik inclusief batterijen

22 November 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het Duitse bedrijf Geo-Konzept verkoopt onder andere Trimble GPS-systemen in de landbouw. Het gaat nu ook de X-8000 UAV (drone) van het merk Octocopter aan boeren aanbieden zodat zij zelf percelen kunnen scannen.

De Octocopter X-8000 heeft 8 motoren en kan tot maximaal 1.5 kilo mee de lucht in nemen. Het maximale "takeoff weight" is 5 kilo. Hiermee is de sterke drone uitermate geschikt om percelen te scannen met RGB camera"s, multispectrale camera"s of thermische sensoren. Bovendien is de bediening relatief simpel.

De Geo-Copter komt samen met twee systemen. Het GCS (Ground Control Station) om vliegplannen mee te maken en de drone autonoom percelen af te laten vliegen. Het vliegtuigje komt met een "gimbal" om de camera een beeld te laten filmen zonder trillingen en bewegingen. Het onbemande vliegtuigje is 40x40x32 centimeter groot en wordt geleverd in een koffer met batterijen, afstandbediening en acculader. Een training is wel vereist.

Geo-Konzept levert de drone ook in combinatie met twee pakketten. Bij de ene krijg je een Sony fotocamera en bij de andere een multispectraalcamera. Prijzen zijn nog niet bekend maar verwacht minimaal zo"n 2.500 tot 3.000 euro neer te tellen.

GeoCopterX8000.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
AM 25 November 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10839353/Drone-voor-boerengebruik-inclusief-batterijen]Drone voor boerengebruik inclusief batterijen[/url]
Houd er rekening mee dat een drone voor professioneel gebruik aan strenge regels is gebonden.
Dan ben je verplicht om altijd minimaal met z'n tweeën te vliegen e n je moet geautoriseerd zijn om te vliegen.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden