Bereken efficiëntie en opbrengst

Grimme voegt nieuwe functies toe aan app

29 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Begin dit jaar lanceerde machinefabrikant Grimme de GrimmeTools app met twee onderdelen: CalcMyTrack en CalcMyPlants. Hiermee kunnen virtueel spuitpaden berekend worden en de hoeveelheid pootgoed. Daar komen nu twee nieuwe mogelijkheden bij: CalcMyYield en CalcMySeason. Deze rekentools berekenen de opbrengst en het bereik van de rooier. MySeason geeft je een indicatie voor het rooiseizoen.

Voor CalcMyYield gebruikt kan worden moet eerst een gemiddelde opbrengst bekend zijn. Die heeft de app nodig om te berekenen wat het bereik van de rooier is. Vervolgens vul je in wat je bunkergrootte is en de perceelslengte. De app berekent zelf ook een gemiddelde opbrengst en wat je maximaal kunt rijden voor de bunker vol is. Wie met even grote kiepwagens rijdt kan uiteraard ook dat tonnage gebruiken.

CalcMySeason geeft je een indicatie voor het hele seizoen. Na het invullen van de oogstgegevens en de verwachtte opbrengsten laat hij zien wat de oogstcapaciteit is per dag, uur en seizoen in zowel hectares als tonnen. Hierbij is het niet noodzakelijk een bunkerrooier te gebruiken.

De GrimmeTools app is gratis te downloaden voor iOS (Apple) toestellen. Een versie voor Android is er helaas vooralsnog niet. Wel moet gezegd worden dat de app zeer overzichtelijk is en snel werkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden