Voorstelling nieuwe machines

Fendt fans komen aan hun trekken in Wadenbrunn

14 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voor menig fan van het Duitse machinemerk Fendt zal de naam Wadenbrunn niet onbekend in de oren klinken. De datum van 27 augustus staat daar al met vette letters in de agenda onderstreept. Iedere twee jaar organiseert het bedrijf daar een grote velddag inclusief demonstraties. Dit jaar zijn er genoeg publiekstrekkers gezien de recente trekker lanceringen.

Wat Wadenbrunn voor vele interessant maakt is het feit dat de dag gedeeltelijk wordt gevuld door veel demonstraties. Niet alleen qua grondbewerking met tractoren maar ook met hakselaars en combines. Uiteraard zijn die nagenoeg allemaal van Fendt. Naast de ‘Neuheiten Show’ wordt ook een graslanddemonstratie gehouden.

In totaal kunnen techniekfreaks en Fendt liefhebbers ongeveer honderd trekkers bekijken en evenveel machines. Hiervoor is een perceel van 100 hectare ingericht in Zuid-Duitsland, vlakbij de plaats Würzburg. Tijdens een presentatie vindt de publiekslancering plaats van de 300, 700 en 1000 serie Vario trekkers. Voor die laatste, de 500 pk 1050 Vario, kan op veel aandacht rekenen.

Naast trekkers en werktuigen komt ook Fendt’s oogsttechniek aan bod. De Katana 85 hakselaar zal voor het eerst in actie worden getoond. Dit is het zwaardere broertje van de Katana 65, met 850 pk, die afgelopen jaar op de Agritechnica werd getoond. Ook de nieuwe C- en L-serie maaidorsers komen aan bod. Misschien dat er zelfs nog meer primeurs te zien zijn. Zo zei Fendt-directeur Paffen in een interview eerder dat Fendt een eigen lijn van opraapwagens en rondebalenpersen wil lanceren. Wellicht dat daarom een voederwinningsdemonstratie wordt georganiseerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden