Oogstprognose

gerst wintergerst

Inside Granen&Grondstof

Duitse boeren minder optimistisch over granen

Het Deutsche Bauernverband (DBV) schat de gemiddelde graanoogst in Duitsland voor dit seizoen net onder het 5-jarige gemiddelde. De Duitse boeren zijn minder optimistisch over de opbrengsten dan bijvoorbeeld het JRC MARS instituut en het USDA, die juist bovengemiddelde opbrengsten verwachten.
8 Juli 2021
gerst brouwgerst

Inside Graan

Duitse oogstprognose naar beneden bijgesteld

De Duitse akkerbouwgewassen staan er over het algemeen goed op, al loopt de ontwikkeling wel enkele weken achter op vorig jaar volgens het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Toch heeft de organisatie de oogstprognose voor dit seizoen naar beneden bijgesteld. De aanleiding daarvoor zijn de deze week gepubliceerde cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek.
20 Mei 2021
droogte grasland beregening

Inside Granen & Grondstof

In heel West-Europa hakte hitte en droogte er in

Een combinatie van hitte en droogte is er de oorzaak van dat veel gewasopbrengsten in Europa flink lager uitpakken dan de inschatting eerder deze zomer. Dat blijkt uit de nieuwste prognose van het JRC gewasmonitoring instituut van de Europese Unie.
25 Augustus 2020
Gewastour

Gewastour Seminar

Wat blijkt uit tweede editie van de Gewastour?

De tweede editie van de Gewastour van Boerenbusiness is op donderdag 12 september afgesloten met een seminar op de Aeres Hogeschool in Dronten. Tijdens het seminar werd onder meer seizoen 2019 besproken, maar werd ook vooruitgekeken naar de marktverwachtingen.
16 September 2019
akkerbouw tarweveld frankrijk tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Droogte en kou vertraagt groei in Noord-Europa

De droogte en kou in grote delen van Noord- en Centraal-Europa hebben de ontwikkeling van verschillende producten geremd. Desondanks blijven de verwachtingen voor de oogst goed. Dit blijkt uit het MARS-rapport van de Europese Commissie.
20 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden