VTA

uien uienbewaring

Inside Uien

Voorraad vrije uien groter dan vorig jaar

De Nederlandse uienvoorraad is groter dan vorig seizoen. De voorraad van de Nederlandse telers ligt op dit moment ook boven het vijfjarige gemiddelde. Dat blijkt uit de voorraadinventarisatie die de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) onder haar leden heeft laten uitvoeren en die vandaag (vrijdag 23 april) is gepubliceerd.
23 April 2021
uien uienbewaring

Inside Uien

Vrije voorraad uien bij telers VTA ruim lager

Uientelers die zijn aangesloten bij de vereniging VTA hebben medio februari flink minder vrije uien in voorraad dan het langjarig gemiddelde. Dat blijkt uit een inventarisatie van de uienvoorraad onder de leden afgelopen week.
18 Februari 2021
uien uienbewaring Gewastour2020

Inside Uien

Goedlopende export slaat gat in uienvoorraad

De vrije voorraad uien ligt ongeveer 12% onder het langjarig gemiddelde. De export loopt...
24 December 2020
uien uienoogst

Inside Uien

VTA: 'Grote spreiding in uienopbrengst zichtbaar'

De gemiddelde opbrengst van uien ligt dit seizoen iets onder vorig seizoen, maar boven het meerjarig gemiddelde. Dit blijkt uit de proefrooiing die telersorganisatie VTA ook dit jaar weer uitgevoerd heeft onder de leden. Toch blijft het lastig om een gemiddelde te communiceren, omdat de spreiding in het land gigantisch is.
29 September 2020
uien uienbewaring

Nieuws Uien

VTA-leden hebben fors minder uien in voorraad

De voorraad uien is lager dan het langjarig gemiddelde. Dat concludeert de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) na de derde voorraadinventarisatie voor het seizoen 2019 – 2020.
24 April 2020
kisten uien WatermanOnions

Nieuws Uienmarkt

Voorraadmeting VTA: rood in trek, geel minder

De voorraad gele en rode uien onder leden van telersorganisatie VTA ligt rond het meerjarig gemiddelde. Die conclusie trekt de organisatie na hun tweede peiling van seizoen 2019-2020. De vrije voorraad is iets groter dan gemiddeld.
24 Februari 2020
akkerbouw uien uienbewaring

Inside Uien

Vrije voorraad uien op langjarig gemiddelde

De vrije voorraad uien in Nederland zit ongeveer op het langjarig gemiddelde. De Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) heeft de eerste voorraadinventarisatie voor het seizoen 2019-2020 begin december uitgevoerd. De conclusie uit de inventarisatie is dat de tussenstand van de vrije voorraad uien nu ongeveer op het langjarig gemiddelde zit.
20 December 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

VTA: meer aardappelen, minder verkocht

Ondanks dat niet alle VTA-leden hun volledig aardappelareaal geoogst hebben heeft de Verenigde Telers Akkerbouw 15 november wel hun eerste voorraadmeting uitgevoerd. Hieruit blijkt dat 13% meer aardappelen in voorraad liggen dan gemiddeld, waarvan minder tonnen zijn verkocht dan vorig jaar het geval is.
2 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden