Hazera

Hazera

Aangeboden door Hazera

Nieuwste uienrassen van Hazera

Bekijk de vlog van John Schuurman, gewasspecialist, over onze twee nieuwste uienrassen. Deze nieuwe hybride rassen hebben een gouden combinatie: opbrengst & kwaliteit. Ze zijn zeer geschikt voor lange bewaring en kunnen worden geteeld op alle grondsoorten.
28 Juli 2020
uien Gewastour zaaiuien Gewastour2020

Aangeboden door Hazera

Kunnen we ziektestress in ui herkennen?

Ziektestress herkennen en zo mogelijk meten. Dit is, bij monde van Karin Oonk (Agrifirm), de grote uitdaging voor komend seizoen van de onderzoekwerkgroep 'Weerbare uien'. Karin is als werkgroepvoorzitter nauw betrokken bij de toestandkoming van het onderzoekplan. “Hoe kunnen we de weerbaarheid van een uiengewas vaststellen?” Zijn er verschillen in weerbaarheid tussen teeltsystemen? In februari jl. is de werkgroep 'Weerbare uien' voor het eerst bij elkaar geweest. Tijdens deze bijeenkomst is het plan vastgesteld komend seizoen in de praktijk te kijken hoe de weerbaarheid van een uiengewas is vast te stellen. Oonk: “Kunnen we 'ziektestress' herkennen en zo mogelijk meten? Kunnen we dan verschillen zien tussen verschillende teeltsystemen, met andere woorden is het ene teeltsysteem intrinsiek weerbaarder dan het andere?” Combinatie literatuuronderzoek en veldonderzoek Het onderzoek aankomend seizoen wordt een combinatie van literatuuronderzoek naar meetmethoden van weerbaarheid en verschillende waarnemingen in proeven in diverse teeltsystemen. Doel voor de toekomst is het vroegtijdig herkennen van een stressperiode van een gewas zodat zo snel mogelijk preventief kan worden bijgestuurd. Oonk: “Nog mooier zou het zijn als we een antwoord kunnen geven op de vraag welk teeltsysteem het uiengewas zelf de meeste weerbaarheid geeft en in hoeverre we daar in de praktijk rekening mee kunnen houden. Kortom, óp naar een robuust teeltsysteem voor uien.”
16 Juli 2020
Boerenbusiness

Aangeboden door Hazera

Verkenning laag-risico middelen trips en uienvlieg

De huidige actualiteit toont het volop aan; de uienvlieg, bonenvlieg en tabakstrips zijn sleutelplagen in de uienteelt. Telers hebben in de afgelopen jaren met wisselend succes veel energie gestoken in de tripsbeheersing.
8 Juli 2020
uien uienareaal

Aangeboden door Hazera

Inventarisatie teeltfactoren voor aanpak insecten

Uienvlieg, bonenvlieg en tabakstrips staan momenteel volop in de aandacht binnen de uienteelt. WUR Open Teelten onderzoeker Hilfred Huiting: “Om deze plaaginsecten voldoende te kunnen controleren c.q. bestrijden is het noodzakelijk dat we voldoende veilige middelen in de 'toolbox' hebben. Voor een effectieve inzet van welke ingreep dan ook, is het echter van belang dat we de dynamiek van de insecten kennen, zodat we voor, tijdens en na de teelt kunnen (bij)sturen. Met meer kennis daarover kunnen we mogelijk een systeemaanpak ontwikkelen voor een weerbare teelt.”
30 Juni 2020
Gewastour2020

Aangeboden door Hazera

Zoektocht om ziektedruk te verminderen

Voor de rubriek 'partner in beeld' komen we deze keer uit bij gewasbeschermingsspecialist-pur-sang Paul Goorden. Paul etaleert zijn kennis en kunde aan de uiensector namens Cebeco Agrochemie en is akkerbouwer. Binnen Uireka is hij vooral actief voor de werkgroep Insectenbeheersing. Hoe kijkt hij vanuit zijn expertise aan tegen de bedreigingen en kansen voor de Nederlandse uienteelt?
10 Juni 2020
Hazera

Aangeboden door Hazera

Hazera geeft u graag wat bemestingtips!

Voor een optimale groei is een juiste bemesting van belang. Naast stikstof, fosfaat en kali, is ook het spoorelement mangaan belangrijk. Hazera geeft u graag wat tips!
18 Mei 2020
uien

Aangeboden door Hazera

Werkgroep kiemrust zoekt naar alternatief MH

Eén van de nieuwe onderzoekwerkgroepen binnen Uireka is de werkgroep 'Kiemrust'. Deze werkgroep kijkt nú al vooruit naar de toekomst op iets langere termijn en gaat op zoek naar een volwaardige oplossing om spruitvorming na oogst te beperken als alternatief voor de MH-bespuiting.  Werkgroepvoorzitter Jeroen Nijenhuis (Agrifirm): “Voor mogelijkheden en kansen kijken we ook duidelijk buiten de gewone kaders!”
22 April 2020
Hazera

Aangeboden door Hazera

Tips voor het drogen van uien

Door middel van onderstaand filmpje geven wij u graag alvast wat tips met betrekking tot het drogen van uw uien. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met onze gewasspecialisten.
10 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden