Uienprijzen

uien

Marktupdate Uien

Telers zijn niet meer zo eensgezind over uienmarkt

Telers die twijfelen of ze de uien tot (ver) in het voorjaar kunnen bewaren informeren steeds meer naar de verkoopmogelijkheden bij afnemers. De echte langbewaarders houden de deur stevig dicht. Het geleidelijk aantrekken van de vraag uit Europa geeft die groep telers vertrouwen.
9 Februari 2024
rode uien

Marktupdate Uien

Rood trekt de kar op de uienmarkt

De notering voor gele uien op de beurs in Emmeloord deed een stapje omhoog deze week. Betekent dat een kentering in de wat matige stemming of is er iets anders aan de hand? In rode uien wordt verkend hoe veel rek er er in de markt zit. €80 en meer wordt voor directe levering gewoon gedaan.
2 Februari 2024
export uien

Marktupdate Uien

Stuivertje wisselen tussen bravoure en realiteitszin

Matige exportcijfers en een uienmarkt met weinig handel. De stemming onder sommige telers is daardoor wat aan het schuiven. De telers met de echte topuien worden niet warm of koud, maar de groep daar net onder slaat toch aan het rekenen. Het is immers wel geld dat geboden wordt op uien voor februari of maart.
26 Januari 2024
uienbewaring

Marktupdate Uien

Telers houden de rug recht op uienmarkt

De uienmarkt maakt geen gekke sprongen deze week. Prijzen op de regionale beurzen zijn stabiel of laten een beperkte daling zien. Veel handel is er niet en in de praktijk blijken telers vast in de wedstrijd te zitten. 
19 Januari 2024
uien

Marktupdate Uien

Telers met goede uien houden markt in de benen

De eerste volle week van 2024 is geen drukke in de uienhandel. Sommige telers hebben zich wat verkeken op de kwaliteit van de uien die ze in de schuur hebben liggen. Dat heeft zijn effect op de markt. Telers met uien die tot in april of langer te bewaren zijn peinzen er niet over te zakken. Zij houden de markt in de benen.
12 Januari 2024
uien

Marktupdate Uien

Uienmarkt maakt een pas op de plaats

De noteringen van gele uien op de regionale beurzen zijn deze week grotendeels onveranderd gebleven. Veel handel in uien is er overigens niet. De eenzijdige vraag uit Afrika is voor exporteurs een punt van zorg. Telers hebben daar weinig boodschap aan.
5 Januari 2024
uien

Marktupdate Uien

Vuurwerkverbod ook van kracht op de uienmarkt

De laatste week van het jaar 2023 heeft op de uienmarkt niet voor verrassingen gezorgd. Veel handel is er niet. Spanning op de markt is er wel, maar dat zit hem vooral in onzekerheid over wat de vraag de eerste weken van het nieuwe jaar gaat doen.
29 December 2023
uien

Marktupdate Uien

Het hele wilde gaat er een beetje af op de uienmarkt

De stijging op de uienmarkt remt af. Op Goes deed de bovenkant van de notering voor de grove uien zelfs een stapje terug. Sorteerders hebben de werkvoorraad voor december grotendeels ingevuld en maken zich onderhand op voor Kerstmis.
15 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden