Euro-dollarkoers

financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

20 jaar euro, tijd om de balans op te maken

Na 20 jaar euro is het een mooi moment om de balans op te maken. Dankzij de nieuwe munt kreeg de Nederlandse export een boost en hoeven we op vakantie vaak niet meer lastig te rekenen met vreemde valuta. De munt is echter nog lang niet perfect.
3 Januari 2019

BB TV Laurens Maartens

'Brexit-akkoord rammelt aan alle kanten'

'Het brexit-akkoord dat nu op tafel ligt, is werkelijk flinterdun', zo zegt Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij. In gesprek met Wouter Baan geeft hij aan dat de kans op een harde brexit nog steeds groot is. Hoe reageert het Britse pond?
15 November 2018
financieel valuta dollar nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Opinie Laurens Maartens

Amerika kiest en de dollar krijgt klappen

Op politiek vlak zijn de Verenigde Staten behoorlijk verdeeld. Dat is gunstig voor de aandelen, maar minder mooi voor de prijsontwikkeling van de dollar.
8 November 2018
valuta dollar

Inside Granen & Grondstof

Dure dollar drukt tarwemarkt in VS

Het feit dat de dollar op het hoogste niveau in 16 maanden tijd noteert, is een prijsdrukkende factor voor de tarwemarkt. Daarnaast blijft de prijs voor sojabonen flink fluctueren. De hoofdverantwoordelijke hiervoor is de Amerikaanse president Donald Trump. 
1 November 2018

Marktflits Valuta

Waarom staat de euro opnieuw onder druk?

De euro ligt wederom onder druk en dat heeft 2 redenen. Deze worden toegelicht door Laurens Maartens, valuta-expert van de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij.
31 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Valutamarkt heeft antwoorden nodig

Het Italiaanse begrotingstekort blijft de financiële markten parten spelen. De vraag is hoe de Europese Centrale Bank op het voorstel van de Italiaanse regering gaat reageren. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, praat je bij over de ontwikkelingen.
24 Oktober 2018

Marktflits Valuta

Een spannende week voor de euro

De brexit-onderhandelingen en onrust in Italië houden de valutamarkt levendig. Laurens Maartens, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal- en Wisselmaatschappij, duidt de gebeurtenissen. 
17 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden