Prijs baktarwe

tarweoogst tarwe - agri tarwe

Nieuws Granen & Grondstof

Prijs is de bottleneck voor Nederlandse baktarwe

Het project om het aandeel in Nederland geteelde baktarwe in ons brood te vergroten, loopt na het eerste jaar al tegen de grootste uitdaging aan. De crux is het inrichten van het vergoedingssysteem voor de Nederlandse baktarwe. Oftewel: aan welke kwaliteitseisen moet de tarwe voldoen en hoe kan de meerprijs voor de teler door de andere schakels in de keten worden gedragen. Sceptici vrezen echter dat Nederlandse baktarwe moet blijven opboksen tegen de concurrentie met goedkopere buitenlandse alternatieven.
26 Maart 2024
kortekaas

BB TV Hoogendijk en Kortekaas

'Helft areaal kan baktarwe voor brood worden'

Twintig partijen uit de graan-, meel- en broodketen hebben de handen ineen geslagen om het aandeel Nederlandse baktarwe in ons brood sterk te vergroten. Daarvoor moeten enkele knelpunten in de Nederlandse broodketen worden weggenomen, vertellen Mirjam Kortekaas (directeur van het Nederlands Bakkerij Centrum) en André Hoogendijk (directeur van de Brancheorganisatie Akkerbouw) in een exclusief interview.
18 April 2023
foodbusiness brood bakkerij

Nieuws Themadag Granen

‘Boer moet niet alle klappen opvangen in graanketen’

In de Nederlandse foodketen, die piept en kraakt door de prijsverhogingen die moeten worden verwerkt, mag de boer als producent van de grondstof niet alleen de klappen opvangen. Het doorberekenen van de hogere kosten naar de consument is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor heel de keten.
24 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De wintertarwe top 4 voor oogst 2022

De tarweoogst is in volle gang en de eerste resultaten van de wintertarwerassen zijn binnen. Tijd om te gaan kijken naar de rassenkeuze voor het volgende seizoen. In onderstaande video vertelt Martijn van Overveld je meer over de top 4 wintertarwerassen voor oogst 2022.
24 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden