Prinsjesdag

Boerenbusiness Prinsjesdag

Nieuws Miljoenennota

'Keuzes maken over CO2-vastlegging en landgebruik'

Er moeten volgens het demissionair kabinet duidelijke politieke keuzes worden gemaakt over landgebruik en het potentieel voor koolstofvastlegging. Dat staat in de vandaag (dinsdag 21 september) aangeboden miljoenennota.
21 September 2021
Prinsjesdag

Nieuws Prinsjesdag

LTO: Landbouw komt er bekaaid af in Miljoenennota

De uitdagingen binnen de agrarische sector worden in de zojuist gepresenteerde begroting van het demissionaire kabinet onvoldoende beantwoord, vindt LTO Nederland. Daarom heeft de belangenorganisatie een brief gestuurd aan de Eerste en Tweede Kamer met de 5 grootste opgaven en een aantal oplossingen.
21 September 2021
Boerenbusiness Prinsjesdag

Nieuws Troonrede

'Perspectief voor boeren, maar ook woningbouw'

Toekomstperspectief voor boeren is belangijk, maar het kabinet wil ook perspectief bieden aan infrastructuur, economie en woningbouw. Dat blijkt uit de vandaag uitgesproken Troonrede. 
21 September 2021
politiek DenHaag binnenhof

Politiek Stikstof

Kabinet presenteert geen stikstofplan op Prinsjesdag

Het demissionair kabinet presenteert op Prinsjesdag geen stikstofbeleid. De coalitiepartijen kunnen het niet eens worden over extra stikstofregels om de uitstoot te beperken, meldt het AD. Er zijn al delen uit de Prinsjesdagdocumenten gelekt.
17 September 2021
euro Coronavirus

Nieuws Prinsjesdag 2020

'Doe landbouw niet in uitverkoop, maar investeer'

Het kabinet moet geen agrarische bedrijven gaan opkopen in een poging de stikstofuitstoot te reduceren, maar het geld juist investeren in een toekomstgerichte bedrijfsvoering voor de Nederlandse landbouw. Hiervoor pleiten LTO Nederland en de fractie van de SGP in de Tweede Kamer op deze Prinsjesdag na het bekend worden van de Miljoenennota voor 2021. 
15 September 2020
Koning Willem Alexander

Nieuws Prinsjesdag 2020

Koning: stikstofaanpak voor gezonde landbouw

Koning Willem-Alexander heeft in zijn Troonrede kort specifiek stilgestaan bij de landbouw. Daarbij ging het over de €5 miljard die het kabinet ter beschikking heeft gesteld voor de stikstofaanpak. 'Het is nodig voor een gezonde en innovatieve toekomst van de Nederlandse landbouwsector, die ook in tijden van crisis zorgt voor een betrouwbare voedselvoorziening.'
15 September 2020
nederland

Nieuws Onderzoek Ipsos

Stikstofbeleid boeit gewone Nederlander totaal niet

Het kabinet moet veel minder aandacht gaan geven aan het stikstofbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos onder de Nederlandse bevolking, in opdracht van de NOS. Bijna eenderde van de Nederlanders vindt dat het kabinet minder aandacht moet geven aan stikstof. Slechts 3% geeft aan het stikstofbeleid belangrijk te vinden.
15 September 2020
financieel euro

Achtergrond Prinsjesdag 2019

Groter landbouwbudget zet kringloop in gang

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft in 2020 een fors groter budget tot beschikking. De €1,4 miljard zal volgens landbouwminister Carola Schouten echter hoofdzakelijk besteed worden aan de transitie naar kringlooplandbouw. 
18 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden