Zuivelfabrieken

Hochwald

Nieuws Melkverwerking

Nieuwe fabriek Hochwald is bijna klaar

De nieuwe zuivelfabriek van Hochwald onder de rook van Keulen is bijna klaar. Volgens de Duitse zuivelcoöperatie is deze melkverwerkingslocatie de modernste in heel Europa.
29 Oktober 2021
Danone

Nieuws Melk

Volume Danone loopt iets terug, omzet wel hoger

Danone heeft haar omzet over het derde kwartaal met 3,8% zien toenemen, deze kwam daarmee uit op €6,16 miljard. Hoewel dit enkele tienden van procenten hoger was dan analisten vooraf hadden voorzien valt de groei een stuk lager uit dan over het tweede kwartaal.
19 Oktober 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Nieuws Melk

Groen licht kaasfabriek Glanbia en Royal A-ware

Glanbia en Royal A-ware hebben dinsdag (20 april) groen licht gekregen voor de bouw van een nieuwe kaasfabriek in Ierland. Milieugroep An Taisce had rechtszaken tegen de komst van de kaasfabriek aangespannen. De hoge raad van Ierland heeft nu beslist dat de bouw van de kaasfabriek definitief door kan gaan.
23 April 2021
Dutch Lady

Nieuws Melk

FrieslandCampina bouwt nieuwe fabriek in Maleisië

Het Maleisische zuivelbedrijf Dutch Lady Milk Industries (DMLI) is van plan een nieuwe melkfabriek te bouwen. Het bedrijf, waar FrieslandCampina de baas is met een belang van iets minder dan 51%, gaat de productielocatie bouwen in Bandar Enstek, in het westen van Maleisië.
20 April 2021
FrieslandCampina

Nieuws Investering

RFC investeert kwart miljard in Indonesië

De ledenraad van FrieslandCampina heeft woensdag (30 september) ingestemd met de bouw van een nieuwe zuivelfabriek en bijbehorend distributiecentrum voor Frisian Flag Indonesia in Indonesië. Met het project is een investering van €250 miljoen gemoeid.
1 Oktober 2020
melken melkveebedrijf

Nieuws Onderzoek IATP

Plafond in melkproductie beter voor prijs en milieu

De 13 grootste zuivelondernemingen ter wereld hebben in de periode tussen 2015 en 2017 de melkaanvoer met 8% zien stijgen. Hun broeikasgasuitstoot steeg in diezelfde periode met 11%, harder dus dan de volumegroei. Dat is nadelig voor het milieu én de melkprijs.
23 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden