Nederlandse biggenexport

transport veevervoer varkens - agri

Analyse Varkens

Onzekerheid en gebrek liquiditeit remt export big

Hoewel de forse stijging van de varkens- en biggenprijzen voor wat optimisme in de varkensmarkt zorgen staan de exportcijfers van biggen de laatste weken onder druk. Niet overal zijn afnemers bereid of in staat de hogere biggenprijzen te betalen. De handel merkt dat de prijzen voor vrije koppels voor export wat onder druk staan.
1 April 2022
Denemarken

Nieuws Varkens

Barsten in groeitrend Deense varkensstapel

Hoewel de varkensprijzen al sinds lange tijd onder druk staan voerden Deense varkenshouders de dieraantallen toch telkens wat op. Deze trend lijkt nu gestopt.
22 December 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Achtergrond Varkens

Irritatie en vragen over 5xD plannen van Duitse supers

Nadat de Duitse supermarkt REWE afgelopen zomer bekendmaakte bij het invullen van het vers vleesschap enkel nog varkens van Duitse origine te willen gebruiken, sprongen de afgelopen periode steeds meer Duitse supermarktketens op de 'eigen varken eerst'-trein. Hoewel veel partijen de beweging ondersteunen, zorgt de snelheid waarmee voor irritatie en vragen in de hele keten. We vroegen handelaren en slachters: is er nog ruimte voor Nederlandse biggen op de Duitse markt?
14 December 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Fors aantal biggen geslacht vanwege gebrek aan vraag

De export van Nederlandse biggen is in het derde kwartaal verder teruggelopen. Insiders uit de biggenhandel maken melding van grote aantallen biggen die op dit moment geslacht worden. Toch kunnen een aantal factoren er voor zorgen dat de scherpste kantjes van het prijsdal voor biggen in de komende periode weggeschaafd gaan worden. Hoeveel biggen worden er geslacht en wat zijn de aanknopingspunten?
28 Oktober 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Aantal zeugen in Spanje schiet verder omhoog

De Spaanse varkensstapel zet haar expansie koers op volle snelheid voort. Bij de meest recente inventarisatie van het Landbouwministerie in het land in mei werden opnieuw flink meer varkens geteld. Met name het aantal getelde zeugen schiet omhoog.
28 September 2021
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside VARKENS

Biggenexport zwak en somber na nette jaarstart

Hoewel de totale export van biggen zich in het eerste half jaar op een redelijk niveau bevond, heeft de uitvoer de laatste weken een behoorlijke knauw gekregen. Wat is het perspectief de komende maanden volgens handelaren?
23 Juli 2021
biggen varkens - agri

Inside varkens

Groeit export Nederlandse biggen naar Spanje nog?

Spanje wordt voor Nederlandse varkenshouders een steeds belangrijkere export bestemming van biggen. In het eerste kwartaal van 2021 (tot en met 28 maart) blijkt er opnieuw sprake van een forse stijging ten opzichte van een jaar eerder. De laatste weken staan de aantallen en de prijzen echter onder druk. Een analyse op basis van gesprekken met de handel en exportcijfers van Rijksdienst voor Ondernemend.
8 April 2021
varkenstransport

Inside Varkens

Zo schaden AVP en corona de varkensexport

Het jaar 2020 is afgesloten en inmiddels zijn ook de biggen- en vleesvarkensexportcijfers over de laatste paar weken van het jaar bekend. De coronacrisis en de Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland hebben een belangrijke rol gespeeld in de totale biggen- en vleesvarkensexport de export, maar hoe erg is de schade precies?
20 Januari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden