PotatoNL

aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Wat zeggen de huidige noteringen ons nog?

Aardappeltelers zijn op veel plekken begonnen aan de hoofdoogst voor in de bewaring. Gewassen tonen soms nog behoorlijk potentie, wat in de opbrengstcijfers ook duidelijk zichtbaar is. Over de marktcijfers zijn ze minder te spreken. Er wordt genoteerd, maar hoe relevant is de genoemde prijs?
2 Oktober 2023
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Aardappelbiedingen komen nu op gang

PotatoNL zet vandaag, maandag 24 juli, zijn eerste notering voor oogstjaar 2023 op het bord. Het mag geen verrassing heten dat die recordhoog is. Maar ook voor levering april 2024 wordt al geld geboden.
24 Juli 2023
agria kuubskist

Nieuws Aardappelen

Opnieuw verrast PotatoNL met notering

Dat er op de aardappelmarkt heel wat is te beleven behoeft geen uitleg. Toch komt de prijssprong die PotatoNL vandaag – maandag 8 mei – maakt als een verrasing. Met name in de exportmarkt wordt er flink getrokken aan schillerij-geschikte aardappelen. De fritesindustrie kan niet anders dan meegaan.
8 Mei 2023
aardappelen agria Afleveren

Nieuws Aardappelen

PotatoNL zet een reuzensprong met notering

De PotatoNL maakt een fikse sprong in de notering voor maandag 17 april. De categorie 1 laat een behoorlijk hogere prijs zien aan de bovenkant, maar het is vooral de categorie 2 die omhoog gaat. Voor de premiumrassen als Agria wordt door verwerkers behoorlijk betaald. Zowel op direct als de langere termijn.
17 April 2023

Marktupdate Aardappelen

Aardappelmarkt klaar voor volgende stap

De signalen zijn overduidelijk, de aardappelmarkt is toe aan een volgende stap. PCA/Fiwap en Belgapom hielden de notering vorige week nog gelijk maar met een vaste stemming zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers en PotatoNL doet vandaag een stapje omhoog. Het verschil tussen het april en juni contract is precies €3. Wat zegt dat over hoeveel ruimte er in de prijs richting het einde van het seizoen zit?
25 April 2022
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt lijkt even wat af te koelen

De aardappelmarkt lijkt momenteel met nog tien dagen voor de start van de maand maart wat af te koelen. Na de flinke jump van de PotatoNL notering maandag 13 februari met gemiddeld voor categorie 1 en 2 fritesgeschikte aardappelen van bijna €3 per 100 kilo, werd het in de rest van de week qua noteringen (onder andere PCA/Fiwap, RNM en Reka) wat rustiger. Feit was wel dat vooral de onderkant van PotatoNL wat was achtergebleven, dus moest er nog wat gecorrigeerd worden.
18 Februari 2022

Marktupdate Aardappelen

Aardappelmarkt zet koers naar 25 euro

De aardappelnoteringen maken zich op voor een volgende stap. De PotatoNL zette deze week een flinke stap omhoog. Vooral de onderkant is hard bijgetrokken. Ook de termijnmarkt staat op het hoogste niveau dit seizoen, zegt DCA-marktexpert Edwin Burgers. Zit er nog meer in het vat voor de teler? 
14 Februari 2022

Marktupdate Aardappelen

Prijsverschillen brengen reuring op aardappelmarkt

Het prijsverschil tussen de Belgische en Nederlandse aardappelmarkt is verder toegenomen. Dat zorgt voor verbazing in de markt. Groeit de markt verder uit elkaar of is toenadering ook een mogelijkheid?
7 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden