Countus Akkerbouwindex

aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Analyse Countus Akkerbouwindex

Start verkoopseizoen begint op heel andere voet

Terwijl de akkerbouwmarkten voor aardappelen, uien en tarwe zijn overgeschakeld op de nieuwe oogst, past ook de Countus Akkerbouwindex zich aan. Seizoen 2019/2020 start op heel andere voet in vergelijking tot 1 jaar eerder. Het verschil van de Index bedraagt maar liefst 31.6 punten.
20 Augustus 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwindex sluit seizoen bijzonder af

Ondanks dat de Countus Akkerbouwindex het seizoen op een relatief hoog niveau heeft afgesloten, heerst de vraag of de akkerbouwers tevreden zijn met het rendement. Het einde van een bewogen seizoen toont ook een zeer grillig verloop van de Index.
2 Juli 2019
akkerbouw aardappelperceel beregening

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwinkomen draait 180 graden in mei

De Countus Akkerbouwindex tapt voor de maand mei uit een heel ander vaatje. Na het behalen van 1 van de hoogtepunten is de Index in de afgelopen maand fors gecorrigeerd. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met de aardappeltermijnmarkt.
4 Juni 2019
Boerenbusiness

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwindex bevindt zich in achtbaanrit

Aanvankelijk liet de Countus Akkerbouwindex een stijgende trend zien, die ingegeven werd door hogere uienprijzen. Nadat het aprilcontract op de aardappeltermijnmarkt expireerde, werd de markt echter gereset. Het beeld is nu dan ook totaal anders.
7 Mei 2019
aardappelen aardappelen poten

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwinkomen moet terrein prijsgeven

'Is het akkerbouwrendement over (zijn) hoogtepunt heen?' Dat kopten we afgelopen maand. Gedurende maart is de Countus Akkerbouwindex inderdaad verder afgenomen. Na een korte piek op de aardappelmarkt, daalde de sectorbarometer met 5 punten.
3 April 2019
euro valuta biljetten

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Is akkerbouwrendement over hoogtepunt heen?

De Countus Akkerbouwindex toont sinds begin februari weer een daling, nadat deze zijn op 1 na hoogste punt van seizoen 2018/2019 bereikte. Dit heeft te maken met de dalende aardappel- en tarweprijs.
5 Maart 2019
aardappelen agria

Analyse Countus Akkerbouwindex

Akkerbouwrendement blijft ijzersterk

De Countus Akkerbouwindex heeft de maand januari gebruikt om zijn positieve niveau te handhaven. Ondanks een lichte terugval blijft het rendement van de grote akkerbouwgewassen positief, in vergelijking tot voorgaande jaren.
5 Februari 2019
akkerbouw ploegen

Nieuws Countus Akkerbouwindex

Opmars Akkerbouwindex nog niet ten einde

De stijgend tendens, waarin de Countus Akkerbouwindex zich sinds half november bevindt, is nog niet ten einde. In december wist de koers met 3,5 punten te stijgen, wat voornamelijk aan de koers van het aprilcontract op de termijnmarkt te wijten is.
9 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden