Aardappeloogst 2019

aardappelen sorteren

Inside Aardappelen

Fritesaardappelteelt domineert Franse oogst

Een areaalstijging van 2,1% levert de op 1 na grootste consumptieaardappeloogst van Frankrijk op dit seizoen. Deze cijfers kunnen nog niet definitief worden genoemd, omdat de oogst nog niet is afgerond. Vooral de fritesaardappelteelt in Noord-Frankrijk laat de cijfers stijgen.
11 December 2019
aardappelen aardappeloogst oogsten

Inside Aardappelen

Schade van aardappeloogst groter dan verwacht

Nu Kerst in het vizier ligt, kan de definitieve schadepost van de moeizame aardappeloogst worden opgemaakt. Aangezien de oogst al vroeg in juli begon, zijn in totaal 5 maanden lang af land aardappelen geleverd aan de Europese verwerkende industrie.
5 December 2019
aardappelen moederknol rot

Inside Aardappelen

Wat doet moeizame oogst met kwaliteit aardappelen?

De prijs van categorie 2 exportaardappelen staat onder druk, omdat er flink wat niet-bewaarbare aardappelen op de markt komen. Maar, hoe is de kwaliteit van de aardappelen na deze moeizame oogst?
4 December 2019
winter wintergraan tarwe - agri graan - agri

Inside Akkerbouw

Komst winter beïnvloedt akkerbouwmarkten

Nu de laatste maand van het jaar van start is gegaan, heeft in Europa ook het eerste winterweer zijn intrede gedaan. Zo ging het kwik in onder meer Duitsland omlaag naar circa -5 graden Celsius. Het natte en koude weer heeft tevens invloed op de akkerbouwmarkten.
2 December 2019
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

Krap aanbod drijft Britse aardappelprijs verder op

De aardappelprijs van het Verenigd Koninkrijk neemt alsmaar verder toe, net als de zorgen over de kwaliteit en aardappelen die nog in de grond zitten. Het aanbod is smal en wordt nu al aangevuld met aardappelen van het vasteland.
28 November 2019
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelindustrie trekt rap aan Belgische voorraad

Telers in België hebben dit oogstjaar meer aardappelen in de bewaarschuren liggen dan van oogst 2018. Dit is het gevolg van een gestegen areaal en betere productie. Verwerkers hebben dit seizoen al 300.000 ton meer product verwerkt dan gemiddeld.
25 November 2019
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Europese aardappeloogst nog altijd niet afgerond

Het spreekwoord 'de laatste loodjes wegen het zwaarst', wordt deze herfst door de aardappeloogst bekrachtigd. De week met mooi oogstweer heeft ervoor gezorgd dat de akkerbouwers in Europa weer een paar procent van het areaal hebben kunnen rooien. Daarmee is oogst 2019 echter nog niet afgerond.
25 November 2019
grafiek

Inside Aardappelen

Britse aardappelprijs wel richting de 20 euro

Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoeveel aardappelen in het Verenigd Koninkrijk niet gerooid worden, is inmiddels wel duidelijk dat de prijs voor aardappelen hard stijgt. De prijs is inmiddels namelijk al gestegen richting de €20 per ton.
20 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden