Poolprijzen Aardappelen

aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws aardappel

Gemiddelde poolprijs Aviko is 218 euro per ton

Aviko Potato heeft afgelopen woensdag 6 juli de poolprijzen van aardappeloogst 2021 bekend gemaakt. De Aardappel Telers Commissie (ATC) wist goed te anticiperen op de markt, waarbij het gros van de aardappelen werd verkocht toen de aardappelmarkt gunstiger was. Hoe hebben de rassen het gedaan in de pool?
7 Juli 2022
aardappelen akkerbouw

Nieuws Aardappelen

Poolprijs Q-potato: 22 euro voor Innovator en Agria

Q-potato heeft gisteren (5 juli) de resultaten van de pool voor consumptieaardappelen 2021 bekend gemaakt. Zowel de aardappeltelersvereniging als Q-potato zijn tevreden met het resultaat ondanks de onzekere markt van afgelopen seizoen.
6 Juli 2022
aardappelen af land fritesaardappelen

Nieuws Aardappelen

Laat voorjaar pakt goed uit voor Aviko af land-pool

Aardappelverwerker Aviko heeft prijzen van de af land pool bekend gemaakt. De pool heeft kunnen profiteren van het late groeiseizoen. De hectaren opbrengsten lagen daarbij rond het meerjarige gemiddelde.
8 December 2021
aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Hoe presteert de pool van 'nieuwkomer' Q-potato?

Q-potato heeft vandaag (vrijdag 23 juli) de resultaten van de pool voor consumptieaardappelen bekend gemaakt. De Q-potato consumptiepool is de voortzetting van Flevopool. Beide partijen, aardappeltelersverenging Q-potato en Q-potato Holland BV kijken terug op een moeilijk jaar, maar zijn tevreden over de samenwerking. Hoe presteert de pool?
23 Juli 2021
Nedato

Inside Aardappelen

Nedato: 10 euro verschil tussen tafel- en fritespool

Het verschil tussen de pool van fritesaardappelen en die tafelaardappelen bedraagt over oogst 2020 bij Nedato €10 per 100 kilo. Dit heeft alles te maken met de markten van deze segmenten, die zich in het coronajaar 2020 uiteenlopend hebben ontwikkeld.
16 Juli 2021
aardappelen sorteren

Inside Aardappelen

Tafelrassen scoren in pools Schaap Holland

Schaap Holland zet nette resultaten neer voor oogstjaar 2020 in hun consumptieaardappelpool. De poolprijs met voorverkoop en vooral die met bodemprijs scoren dit seizoen relatief goed. Het gaat dan om industrierassen. Dankzij de gunstige markt steken de tafelaardappelen daar qua prijs bovenuit.
9 Juli 2021
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Poolprijs Aviko Potato niet de laagste ooit

Aviko Potato heeft dinsdag 6 juli zijn poolprijzen gepresenteerd voor oogstjaar 2020. Het resultaat is zoals verwacht fors beneden kostprijs.
6 Juli 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelpools krijgen het zwaar dit jaar

Met juli in aantocht maken de aardappelpools voor fritesaardappelen hun balans op. Waar komt het resultaat over oogstjaar 2020 op uit? Ondanks een enkele opleving heeft de aardappelmarkt ook veel dieptepunten gekend. Kijkend naar de verschillende verkoopmethodieken hakken die er flink in.
29 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden