Opbrengstprognose granen

tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Lagere oogstraming maakt granenmarkt nerveus

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft de oogstprognose voor tarwe en maïs in het WASDE-rapport van deze maand augustus flink naar beneden bijgesteld. Opmerkelijk, oordelen analisten, zo tijdens de graanoogst.
13 Augustus 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Graannoteringen stijgen na neutraal rapport VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft gisteren (maandag 12 juli) het WASDE-rapport over juli gepubliceerd. Vooral zomertarwe in de VS valt tegen, maar analisten noemen het rapport verder neutraal van toon. De noteringen op de Amerikaanse termijnmarkt CBoT liepen echter op.
13 Juli 2021
akkerbouw tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Nieuws Granen

Gemengde signalen over de granenmarkt

De tarwe staat er in de EU goed op. Dat stellen de analisten van het van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in de gisteren (donderdag 10 juni) WASDE rapport. De verwachtingen voor tarwe wijken daarmee niet veel af van de mei editie van het WASDE rapport. Voor maïs en soja bevat het rapport wel enkele verrassingen. Hoe reageren de markten daar op?
11 Juni 2021
euro tarwe - agri

Inside Granen

Topoogsten en -prijzen tarwe en maïs verwacht

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft de verwachte tarwe, maïs en soja opbrengsten naar boven bijgesteld. Voor tarwe en maïs worden zelfs topoogsten verwacht, mits het groeiseizoen normaal verloopt. Niet alleen de opbrengstverwachting zijn goed, ook de verwachte prijzen liggen ruim boven het meerjarig gemiddelde.
14 Mei 2021
mais

Inside Granen

Aan voorraadcijfers wordt eindelijk gesleuteld

In het laatste Wasde-rapport dat zich richt op de oude oogst zijn de export- en voorraadcijfers voor sojabonen en maïs eindelijk aangepast. Dat brengt de markt in beweging. Het Amerikaans landbouwministerie verwacht een grotere Braziliaanse maïsoogst. Over de tarwemarkt is het positief, met hogere prijzen in het verschiet.
12 April 2021

Marktflits Granen

Redt China deze keer de tarwemarkt?

Na verschijning van het Amerikaanse Wasde-rapport op vrijdag 9 april kreeg de tarwemarkt een opleving. Dat geldt ook voor korrelmaïs. De ogen zijn verder gericht op de weersomstandigheden wereldwijd.
12 April 2021
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

USDA bevestigt krappe voorraad soja en maïs

Het nieuwe WASDE report, dat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dinsdag 9 maart publiceerde bevat weinig verrassingen. Dat werd ook door de meeste handelaren en analisten verwacht. Het rapport laat door de krappe maïs en soja voorraad wel veel ruimte voor verdere prijscorrecties. De weersverwachtingen in Noord- en Zuid-Amerika kunnen daar belangrijk voor zijn. Naar mate we naar april gaan komt ook meer duidelijkheid wat de arealen van de gewassen het nieuwe seizoen gaan doen.
10 Maart 2021
tarwe - food

Nieuws Granen & Grondstof

Hogere productie granen en nog hogere vraag

Zowel de productie als de vraag naar tarwe is naar boven bijgesteld in het WASDE-rapport. De toename van de vraag wordt hoger ingeschat dan de toename van de productie. De eindvoorraad wordt daarom naar beneden bijgesteld. Vooral China veroorzaakt de extra vraag.
10 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden