Gebruiker

Over 4 maanden staan de varkensprijzen dus op €2.20 . Dat kan niet anders als dit bericht klopt.

Gebruiker

de handel is de zaak weer aan het op naaien zelde als vorig jaar

Gebruiker

lachende derde zijn de slagers hier, die hebben werk genoeg dankzij de kooplust van de vleesvarkenshouders hier.

Gebruiker
Vleesvarkenshouder

Net zo zeker als dat op 31 december het jaar erop zit is het ook dat de voerwinst weer rond de 80 euro per vleesvarken zal zijn. Daar heeft de biggenprijs geen vat op. Mijn bestaan is net zo helder als dat van een loonslaaf.

Gebruiker

Bpp stijgt wel weer heel snel als je dan leest dat de nederlandse zeugen stapel weer met ruim 1,5% is gegroeit en je denkt terug aan de zogenaamde biggenschaarste van vorig jaar dan zijn er over een paar maanden weer meer dan genoeg vleesvarkens. Toch raar dat we wel een biggen tekort kennen en na 3-4 maanden geen vleesvarkens tekort. Het zal in mei-juni snel afgelopen zijn met de hoge biggen prijzen.

Gebruiker
Krulstaart

Toch zal de bpp prijs volgende week weer stijgen mede door het feit dat de VION prijs de laatste nog harder gestegen is.

Gebruiker
Premiumpig

Ja,maar vion is inclusief btw,en de dpp is ex btw.

Gebruiker

spanje plus 5, prijs daar bijna niveau vorig jaar bereikt.

Gebruiker
Krulstaart

@premiumpig je hebt gelijk!

Gebruiker
down under

Ergo, wordt NL een biggenland of mag er hier toch nog iets afgemest worden?

Wie het weet mag het zeggen.
Het antwoord zal bij de slachterijen liggen!

Gebruiker

Alles lijkt erop dat de biggenmarkt een Europese markt is, en de vleesmarkt een wereldmarkt. Als er nu in Europa een biggentekort is, gaat de biggenprijs omhoog! Als over 4 maanden op de wereldvleesmarkt een overschot van vlees is, gaat de vleesprijs omlaag.

Er is dus geen garantie dat over 4 maanden de varkenvleesprijs hoog is!

De vraag is: kan de Nederlandse fokker concurreren met de Europese fokker, en kan de Nederlandse mester concurreren met de mester in de gehele wereld.

Gebruiker

Nogal logisch dat de biggenprijs Europees is,  biggen kun je niet invriezen   Vlees wel.

Gebruiker

Buiten Noord West Europa zie je gesloten bedrijven en integraties. Biggen zijn daar halffabrikaten zonder prijs. In Nederland is de winst op de vleesvarkens jaarlijks gelijk.

Gebruiker

Waarom word er een biggenprijs opgemaakt,als men steeds een hogere prijs hanteerd in de handel de ene keer plus 10 euro op de vionprijs de andere keer 14.5 euro boven de vionprijs.