Ook klassieke variant in Letland

Aantal ASF-gevallen blijft stijgen in Oostzeegebied

10 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Baltische Staten hebben het Afrikaanse varkenspestvirus nog altijd niet onder controle. Ook in Polen breidt de ziekte zich uit en in Letland is bovendien een nieuwe geval van klassieke varkenspest aangetroffen.

Uit gegevens van de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE) blijkt dat in Letland in week 6 zeven gevallen van Afrikaanse varkenspest zijn geconstateerd. De ziekte is aangetroffen bij wilde zwijnen in het noorden en het oosten van Letland. In totaal bleken 20 wilde zwijnen besmet met de ziekte.

Naast Afrikaanse, is in week 6 ook één geval van klassieke varkenspest aangetroffen in Letland. In het district Kraslava in het oosten van Letland troffen inspecteurs van de veterinaire dienst een wild zwijn aan dat besmet was met klassieke varkenspest. Het is de derde keer dit jaar dat klassieke varkenspest is aangetroffen bij wilde zwijnen in de Letse regio.

Ook in andere landen in de regio blijft Afrikaanse varkenspest zich verspreiden. Volgens de gegevens van de OIE is de ziekte in Letland sinds het begin van 2015 21 keer geconstateerd. In Litouwen staat de teller na anderhalve maand op 16 uitbraken en in Polen zijn drie gevallen van Afrikaanse varkenspest aangetroffen. Alleen in Estland meldde dit jaar nog geen nieuwe uitbraken.

Niet alleen de EU-lidstaten, maar ook Rusland blijft problemen ondervinden van Afrikaanse varkenspest. Sinds het begin van 2015 zijn 17 gevallen van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden