Inspelen op concepten

Tönnies opent kleinschalige slachterij in Beieren

28 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Slachterijconcern Tönnies gaat vanaf juli varkens slachten in Bamberg een plaats in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. Het gaat om een kleinschalige locatie, waarmee het bedrijf mogelijk wil gaan inspelen op vleesconcepten. 

4.000

varkens

per week gaat Tönnies in Bamberg slachten

Het gaat niet om een grote slachterij, want de plannen voorzien in een slachtcapaciteit van 4.000 varkens per week. De reden hiervoor is dat Tönnies vooral lokaal gehouden varkens wil gaan slachten en deze ook lokaal wil gaan afzetten. ‘Het vlees moet regionaal en in de deelstaat worden vermarkt’, geeft Frank Duffe, directeur van de afdeling Meat bij Tönnies aan.

Hoewel Tönnies verder weinig details vrijgeeft, is de slachterij mogelijk een stap van Tönnies om in te spelen om de veranderende markt. Wellicht gaat de slachterij gebruikt worden om conceptvlees te produceren. Het vlees dat in Bamberg wordt geproduceerd krijgt hiervoor een nieuw kwaliteitslabel, 'Geprüfte Qualität- Bayern', mee.

Bovendien is het ook maar goed dat de slachterij een kleine capaciteit krijgt, want de Beierse varkensstapel dreigt in 2016 fors te gaan krimpen. Het aantal vleesvarkens viel op 3 mei weliswaar 0,6 procent groter uit dan een jaar eerder, maar de totale varkensstapel kromp 2,6 procent, waarbij vooral het aantal zeugen sterk daalde. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden