Inside: Varkens & Voer

Varkensprijs Italië breekt grens van 2 euro

25 April 2017 - Wouter Baan

De Europese varkensmarkt bereed in aanloop naar Pasen een stijl pad, maar die weg vlakt nu af. Alle varkensprijzen bewegen in week 17, min of meer, zijwaarts. Achter de komma gaat de Italiaanse varkensprijs licht omhoog. Dit is genoeg om door de grens van 2 euro heen te breken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de ISN-prijsvergelijking gaat Spanje, wat betreft de 5 grootste varkenslanden van Europa, nog steeds aan kop. De Spaanse varkensprijs noteert 1,79 euro, gevolgd door Frankrijk met 1,74 euro. Duitsland komt als derde met een prijs van 1,67 euro, Nederland als vierde met 1,64 euro en Denemarken sluit de rij af met 1,63 euro.

Opvallend is dat de Italiaanse varkensprijs, vanwege een nihil afrondingsverschil, ineens krap boven de 2 euro per kilo prijkt. Dit is overigens geen unicum. Vorig jaar september stond de Italiaanse varkensprijs ook 2 weken boven de 2 euro. De keer daarvoor dateert uit 2013.

Ondanks lichte correctie toch 3 cent winst

Internetbeurs corrigeert licht
De tendens in de markt is onverkort positief. Ondanks de koude temperaturen blijven de varkensprijzen met gemak overeind. Dit is vooral te danken aan een goede vraag buiten de Europese Unie. Ook in Europa is de vleesmarkt positief. Ondanks de goede ondertoon is er morgenmiddag, 26 april, in Duitsland waarschijnlijk nog geen ruimte voor een verhoging.

Geen haast
Duitse Slachterijen maken geen haast, omdat er komende maandag, 1 mei, niet wordt geslacht. Daarbij komen er deze week extra Nederlandse varkens op de Duitse markt, vanwege Koningsdag. Handelaren melden dat de afzet naar Duitsland iets minder soepel verloopt.

Dat de ondertoon wel goed is, werd vanmiddag bevestigd op de Internetbeurs. De onverwachte 4 cent winst van vrijdag, 21 april, kende een lichte correctie van één cent tot 1,81 euro. In een markt als deze (uitval slachtdagen op komst) laat de graadmeter een positief verloop zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden