Gesponsord: accon■avm

Van landbouwregeling naar btw-belast

3 Juni 2017

Als u als landbouwer in de landbouwregeling zit, dan hoeft u geen btw te berekenen over uw leveringen en diensten vanuit het landbouwbedrijf. Daartegenover staat dat u bij toepassing van de landbouwregeling geen recht hebt om btw in aftrek te brengen.

Opteren voor btw
Als landbouwer kunt u opteren voor toepassing van de gewone btw-regels op uw onderneming. Dit kan voordelig zijn op het moment dat u bijvoorbeeld plannen hebt voor grote investeringen. Bij btw-belast ondernemerschap mag u de btw op de investeringen in aftrek brengen.

Wilt u opteren voor btw? Dan dient u bij de Belastingdienst een verzoek in om in de btw-heffing te worden betrokken en bent u btw verschuldigd over uw verkopen.

Lees verder op de website van acconâ– avm.

Conclusie
Als landbouwers kunt u kiezen voor toepassing van de "gewone" btw-regels zodat u btw verschuldigd bent en in aftrek kan brengen. Dit kan voordelig zijn wanneer u van plan bent grote investeringen te gaan doen. De specialisten van de acconâ– avm btw-groep kunnen een btw-herzieningsberekening voor u maken. Dat geeft helderheid bij het maken van een keuze. Wij zijn u graag van dienst.

U kunt het volledige artikel ook als pdf-bestand downloaden.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als melkveehouder aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden