Inside: Varkensmarkt

Internetbeurs legt de lat opnieuw hoger

13 Februari 2018 - Wouter Baan

Aan de stijgende varkensprijzen lijkt voorlopig nog geen einde te komen. De Internetbeurs heeft de Duitse varkensprijs (de VEZG-notering) opnieuw op scherp gezet, terwijl de Europese varkensprijzen het stijgende tempo volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de ISN-prijsvergelijking plust de varkensprijs in Duitsland met €0,07 tot €1,34 per kilo. Eenzelfde stijging is zichtbaar in Nederland (€1,28) en België (€1,26).

1,50

euro

per kilo noteert de Internetbeurs nu 

Gematigder zijn de plussen in de Zuid-Europese landen. In Spanje plust de varkensprijs met €0,04 tot €1,38 per kilo, terwijl de Franse notering met 'maar' €0,02 tot 1,34 per kilo weet te plussen. Vrijwel overal in Europa maakt de winterdepressie plaats voor een vriendelijke stemming, die volgens sommigen overigens wel ietwat opportunistisch aanvoelt. 

Volgende verhoging op komst
De trendsettende Internetbeurs is dinsdagmiddag 13 februari opnieuw gestegen; dit keer met €0,03 tot €1,50 per kilo. Dergelijke prijsniveaus prijkten sinds oktober niet meer op de borden. Het betekent dat de afstand met de Duitse varkensprijs is opgerekt tot €0,10. Dit zet alle lichten op groen voor een volgende (fikse) plus in Duitsland.

Zeker omdat de Duitse slachterijen laten weten dat er een behoorlijk tekort is aan slachtrijpe varkens, terwijl de vleesprijzen overwegend meebewegen naar boven. Aan het beschikbare varkensaanbod in Duitsland schijnt aan alle kanten te worden getrokken. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden