Shutterstock

Inside Varkens

Biggenmarkt maakt extra vaart

18 Februari 2019 - Wouter Baan - 1 reactie

Dat de varkensprijzen omhoog tenderen, wakkert de stemming op de biggenmarkt aan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De slachterij spreekt over een ruim aanbod, met hoge slachtgewichten. De afzet van diverse vleesonderdelen (hammen, voorstuk en bacon) laat een verbetering zien, maar de afzet van bijproducten verloopt nog altijd moeizaam. Het commentaar dat Vion geeft, onderbouwt de verhoging niet. Nu de Duitse slachterijen de varkensprijs hebben verhoogd, wil Vion waarschijnlijk niet achterblijven.

Goede vraag naar biggen
De hogere varkensprijzen maken dat de vraag naar biggen toeneemt, al was de ondertoon op de markt sowieso al positief. Dit omdat de noteringen al weken in de lift zitten. De handelaren melden dat de vraag ook deze week goed is, waar het aanbod schaars is.

Op basis van het bovenstaande stijgt de DCA BestPigletPrice met €1 tot €41,50 per big. Dat betekent dat de biggenprijs extra vaart krijgt, want de laatste weken volstond een verhoging van €0,50 per big.

Stijgende notering in Duitsland 
Ook de Duitse biggenmarkt trekt aan. De Nord/West-notering plust met €0,50 tot €40 per big. De trendmelding voor deze week komt uit tussen de €0,50 en €2, waarbij een verhoging van €1 het meest waarschijnlijk is. In Duitsland zijn de biggen ronduit schaars, waardoor sommige partijen niet tijdig geleverd kunnen worden.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden