Shutterstock

Inside Varkens

Duits slachtcijfer krabbelt weer wat op

4 Augustus 2019 - Wouter Baan

De slachtcijfers zijn over de afgelopen weken redelijk op peil gebleven. Door de extreme hitte zijn wel wat schommelingen te verwachten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In Nederland bewoog het slachtcijfer in de afgelopen weken vrij stabiel rond de 290.000. Daarmee wijkt het slachtcijfer niet of nauwelijks af van dezelfde week in 2018. Het gemiddelde gewicht is gedaald tot 96,40 kilo. Dat is nog wel ruim boven het niveau van vorig jaar.

In Duitsland krabbelde het slachtcijfer de afgelopen weken weer wat op tot net boven de 900.000 varkens. In de eerste 29 weken van het jaar zijn 26,2 miljoen varkens geslacht. Dat is 4,4% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In dezelfde periode zijn 470.000 fokzeugen geslacht, wat 8,4% minder is dan dezelfde periode vorig jaar. 

Aanbod blijft krap
Het Duitse varkenstekort is het hele jaar al merkbaar en blijft de cijfers naar verluidt beïnvloeden. In de afgelopen maanden is de zeugenstapel verder gedaald, met 3% tot 1,8 miljoen. Het aantal vleesvarkens slonk met bijna 5% tot 11,3 miljoen, terwijl het aantal biggen 2,1% inleverde tot 7,8 miljoen. 

Dit artikel is een onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Varkens & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de varkensmarkt, voermarkt en rentemarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden