Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Bulgarije en Roemenië ruziën over AVP

8 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Er is een ruzie ontstaan tussen Bulgarije en Roemenië over de uitbraken van Afrikaanse varkenspest (AVP). Boyko Borissov, de premier van Bulgarije, heeft namelijk Roemeense toeristen ervan beschuldigd dat zij de oorzaak zijn van de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in het land.

In de afgelopen 2 weken zijn circa 130.000 varkens in Bulgarije geruimd in de hoop de verspreiding van de dierziekte te stoppen. Borissov stelt dat het komen en gaan van Roemenen de oorzaak is van de uitbraken in het land. "Er rijden iedere dag 57.000 auto’s van Roemenië naar Bulgarije. Ik weet zeker dat Roemeense toeristen de ziekte hebben overgebracht. Ze eten aan de kant van de weg en gooien de resten weg." In Roemenië zijn in juli alleen al 300 nieuwe uitbraken gemeld.

Nieuwe maatregelen
Volgens het kantoor van premier Borissov zijn er nu nieuwe maatregelen ingesteld. "Zo moeten de inkomende voertuigen ontsmet worden. Daarbij controleren de douaniers op illegaal transport van varkensvlees dat geen warmtebehandeling heeft ondergaan", zo meldt de organisatie bij Pig World.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden