Shutterstock

Inside Varkens

Gelijke varkensprijs geen prikkel voor biggenmarkt

30 Maart 2020 - Wouter Baan - 14 reacties

Hoewel de varkensprijzen deze week stabiliseren, loopt de biggenhandel nog altijd erg stroef. Het ontbreekt vooral aan exportvraag. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vraag om nieuwe koppels op te leggen, is nog altijd erg flauw. De gelijke varkensnoteringen brengen hierin weinig verandering. Er is in Nederland daardoor sprake van een biggenoverschot. In Duitsland zijn vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd. De Duitse VEZG-notering stabiliseert deze week zodoende op €76 per big.

De reden dat de druk in ons land aanhoudt, is mede vanwege de buitenlandse invloeden. De vraag uit Oost-Europa en Spanje is een belangrijke pijler onder de Nederlandse markt, maar de afzet daarnaartoe hapert. De roep om de lagere biggenprijs is vanuit de handel dan ook vrij groot. De DCA BestPigletPrice daalt daardoor met €1 tot €63,50 per big.

Vion: Instabiele Europese vleesafzet
Vion houdt deze week de varkensprijs onveranderd, op €1,95 per kilo. Desondanks is het vleesconcern erg somber over de vleesafzet. De Zuid-Europese landen, zoals Italië, Griekenland en Spanje, nemen nog maar beperkt vleesproducten af. Ook de afzet in Oost-Europa is verslechterd.

Al met al spreekt Vion van een steeds instabieler wordende Europese vleesmarkt. De slachterij signaleert dat vleesverwerkende bedrijven mogelijk zelfs in de financiële problemen geraken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden