Shutterstock

Inside Varkens

Duitse varkensprijs stabiel, Spanje trekt sprintje

10 Juni 2020 - Chanti Oussoren

Duitse varkensprijs (VEZG) blijft deze week wederom ongewijzigd. Ook de Europese prijzen zijn over het algemeen stabiliserend maar de Spaanse varkensprijs stijgt en loopt verder uit in de prijsvergelijking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Na een onrustig voorjaar is de rust op de varkensmarkt (qua prijsvorming althans) teruggekeerd. De VEZG-notering blijft ook deze week op €1,66 per kilo. De notering is inmiddels al een maand stabiel. Een signaal dat vraag en aanbod redelijk in balans zijn. 

Duitse slachtcijfers
In de afgelopen week zijn er in Duitsland circa 800.000 varkens geslacht. Het aantal slachtingen ligt hiermee fors onder het niveau van vorig jaar (-15,6%). Deze daling is grotendeels toe te schrijven aan het uitvallen van een slachtdag in verband met Pinkstermaandag.

Los daarvan worder in in Duitsland het hele jaar al minder varkens geslacht. In de eerste 23 weken zijn er in totaal 20,3 miljoen varkens geslacht, wat in vergelijking met vorig jaar ook een afname is van 3,5%. 

Europese varkensprijzen
De varkensprijzen in de belangrijkste landen van Europa zijn deze week stabiel, zo blijkt uit de prijsvergelijking van ISN. Enkel de twee koplopers noteren een prijsverandering. De Spaanse varkensprijs neemt als enige toe en plust met 2 cent tot €1,71. Hiermee loopt het land verder uit op Denemarken, die zij vorige week al van de koppositie werd gestoot. De Deense varkensprijs zakt namelijk met 4 cent tot €1,64.

Verder vinden er geen prijsfluctuaties plaats. In Duitsland en Frankrijk blijft de prijs gemiddeld €1,61 en €1,55. Onderaan de prijsvergelijking blijven Nederland en België noteren met een prijs van €1,47.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden