Shutterstock

Inside Varkens

Biggenafzet blijft beroerd, prijs verder omlaag

20 Juli 2020 - Wouter Baan

Een bodem voor de biggenprijs ligt binnen hand bereik, maar zover is het nog niet. Het vinden van afnemers blijft een heikel ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de afzetperspectieven (nu Tönnies weer open is) verbeteren, blijft de biggenhandel een taaie aangelegenheid. Dit is al weken zo het geval, zo blijkt uit de exportcijfers. Er worden veel koppels aangeboden waar in het binnenland of Duitsland geen afzet voor is. Export naar verdere bestemming rest dan als optie, maar dat gaat ten koste van de prijs. 

Vanaf de Duitse markt komen wel voorzichtig betere signalen op ons af, al is het aanbod ook daar nog drukkend ruim. Desalniettemin stabiliseert de VEZG-biggennotering deze week op €39. Het blijft dus voorlopig bij die ene hard klap van vorige week.

Stabiele varkensprijs biedt perspectief
Wat de biggenmarkt waarschijnlijk ook goed zal doen, is de stabiele varkensprijs. In navolging van de DCA Beursprijs houdt ook Vion de notering ongemoeid op €1,47 per kilo, inclusief btw. Bovendien komen vanaf de vleesmarkt voorzichtig positieve signalen nu de afzet van de luxe vleesonderdelen voorzichtig schijnt aan te trekken.

Op basis van de opgaven zakt de DCA BestPigletPrice met €1 tot €30. De mutatie kan gezien worden als 'fine-tuning'. De mate van prijsdalingen nemen immers met de week af. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden