Shutterstock

Nieuws Varkensvlees

Albert Heijn wil eigen lange termijn varkensprijs

20 Januari 2021 - Wouter Baan

Albert Heijn is bezig om een eigen lange termijn varkensprijs te ontwikkelen. Ook heeft de supermarktketen de ambitie om het eigen vleesconcept, waar zo'n 100 varkenshouders aan deelnemen, verder te verduurzamen.

De lange termijn varkensprijs is een nieuwe ontwikkeling in de samenwerking die Albert Heijn al jarenlang heeft met ketenpartner Vion binnen het Good Farming concept. Het concept heeft minimaal 1 ster Beter Leven keurmerk, waarbij middels block chain en DNA-tracability voor transparantie wordt gezorgd.

De supermarktketen zegt dat de lange termijn varkensprijs bedoeld is om varkenshouders meer continuïteit en zekerheid te geven, waarbij er een gezond verdienmodel ontstaat. Voor de extra inspanningen op het boerenerf wordt een premie beloofd. Ketenpartner Vion laat desgevraagd weten dat de ontwikkelingen rondom de vaste varkensprijs nog door Albert Heijn wordt uitgewerkt. Wanneer de plannen verder worden geconcretiseerd, is nog niet bekend.

Bijproducten voeren
Naast het creëren van een gezond verdienmodel, werkt Albert Heijn aan het verlagen van de klimaatimpact. De komende 5 jaar wil Albert Heijn 18,5% reductie op de CO2-uitstoot realiseren. Ook wil Albert Heijn de biodiversiteit binnen het concept vergroten. In het diervoer worden daarom zo veel mogelijk reststromen uit de voedingsmiddelenproductie zoals tarwegries en broodresten gebruikt. De palmolie en soja in het veevoer zijn naar eigen zeggen verantwoord geproduceerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden