Shutterstock

Nieuws Varkens

Westfleisch kampt weer met coronabesmettingen

4 Maart 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

Duitse slachterij Westfleisch heeft weer een uitbraak van het coronavirus. Het betreft de slachterij in Hamm die op de snijafdeling met besmettingen kampt.

In een Westfleisch slachterij zijn weer coronabesmettingen onder personeelsleden. Het betreft de slachterij in Hamm, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het vleesconcern maakte gisteren (3 maart) bekend dat er bij de dagelijkse tests van de afgelopen 2 weken 36 besmettingen zijn geconstateerd. Hiervan zijn 2 medewerkers besmet met de Britse variant van het virus.

De huidige uitbraak is grotendeels beperkt tot een teamploeg op de snijafdeling. De meeste besmettingen zouden onder Roemeense medewerkers zijn. De besmette personeelsleden zijn in quarantaine gezet, evenals de 63 collega's waarmee zij in contact zijn geweest. Nog eens 85 medewerkers zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst. In totaal werken er circa 1.250 mensen bij de slachterij.

Corona uitbraak 2020
Vorig jaar zorgde Westfleisch samen met grote concurrent Tönnies al voor veel opschudding door corona uitbraken, wat veel kritiek op de arbeidsomstandigheden opleverde. Sindsdien voeren de bedrijven uitgebreide tests uit en verdeelt Westfleisch de medewerkers op in verschillende teams. Deze delen ook een appartement en reizen samen op en neer naar werk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Daan 4 Maart 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10891270/westfleisch-kampt-weer-met-coronabesmettingen]Westfleisch kampt weer met coronabesmettingen[/url]
Sinds de prijzen weer in de lift zitten zijn er weer corona-gevallen in slachterijen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden