Shutterstock

Nieuws Varkens

Geruchten over verkoop Tönnies

19 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Volgens persbureau Bloomberg onderzoekt Clemens Tönnies de verkoop van het gelijknamige bedrijf. De potentiële kopers zouden Tyson Foods, JBS en WH Group zijn. Als de geruchten inderdaad kloppen, dan kan het leiden tot een deal van ruim €4 miljard. Tönnies reageert zelf niet met een 'ja' of 'nee' op de geruchten.

Bloomberg meldt dat Clemens Tönnies de verkoop van de grootste vleesverwerker van Duitsland onderzoekt. Dit omdat het bedrijf Tönnies vorig jaar verwikkeld raakte in een landelijk schandaal rondom een uitbraak van het coronavirus. Daarbij bleken 1.500 werknemers besmet te zijn met het virus.  Daarnaast was er kritiek op het op grote schaal inhuren van goedkope uitzendkrachten.

Potentiële kopers zouden het Amerikaanse Tyson Foods, het Braziliaanse JBS en het Chinese WH Group zijn. Als de geruchten kloppen, dan zou het volgens Bloomberg zomaar eens kunnen gaan om en deal van €4 miljard.

Geen reactie
Tönnies beantwoordt de geruchten niet met 'ja' of 'nee'. "Tönnies is een gezond bedrijf dat wereldwijd groeit. We geven geen commentaar op marktgeruchten. Het zijn wij die de markt creëren en we streven naar uitbreiding. We investeren fors in Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, China en Spanje, breiden uit in de groentemarkt en openen nieuwe assortimenten. We laten ons niet beïnvloeden door geruchten, maar bewijzen met ons dagelijkse werk dat we klaar zijn voor de toekomst in het bedrijf", zo laten Clemens Tönnies en Maximilian Tönnies weten.

Opvallend is volgens verschillende Duitse media dat Robert Tönnies, die 50% van de aandelen in handen heeft, de persverklaring niet ondertekend heeft. Clemens Tönnies heeft een aandeel van 45%. In 2019 rapporteerde het bedrijf een omzet van €7,3 miljard.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden