Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensprijs kijkt omhoog: internetbeurs plust 27 cent

1 Maart 2022 - Stef Wissink - 1 reactie

De prijzen op de Duitse varkensbeurs maakten vanmiddag opnieuw een forse sprong omhoog. De stemming in de markt is duidelijk verbeterd, zo valt ook in de varkenshandel te bespeuren. De gemiddelde notering op de Duitse varkensbeurs steeg 27 cent in één week tijd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er werden in totaal 1.345 varkens verkocht voor prijzen van tussen de €1,55 en €1,75 per kilo geslacht gewicht. De gemiddelde prijs lag op €1,62. De stijging is de grootste in één week tijd sinds 2005. Vorige week dinsdag, 22 februari, kwam de beurs nog tot een gemiddelde prijs van €1,35.

Varkens gevraagd
In de handel valt te horen dat Duitse slachthuizen duidelijk meer interesse tonen om varkens te kopen. Hoewel in Duitsland vooral het aanbod initiative tierwohl-varkens krap lijkt, is er ook zeker vraag naar 'gangbare' varkens. Bij insiders valt ook wat verontwaardiging te bespeuren over het feit dat de Duitse slachthuizen de toon zitten, terwijl juist zij met grote exportbeperkingen kampen.

De Nederlandse Vion verhoogde gisteren haar varkensnotering met €0,12 en komt daarmee uit op €1,44 per kilo geslacht gewicht, inclusief btw. Ondanks de verhogingen is de stemming in de sector nog alles behalve euforisch. Door het vooruitzicht op nog verder stijgende grondstof- en daarmee voerprijzen moeten de opbrengstprijzen voor varkens nog flink verder omhoog.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden