Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijs haalt voet van gas in verhitte markt

25 Maart 2024 - Wouter Baan

Na zes weken met soms stevige prijsverhogingen vlakt de DCA BestPigletPrice af op een recordstand van €80 per big. Met Pasen op komst zijn de afzetmogelijkheden iets minder groot dan in de afgelopen weken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor menig vleesvarkenshouder en handelaar zal de stabilisatie een hele opluchting zijn, want de hoge biggenprijzen zijn soms lastig verteerbaar. Er zijn ook handelaren die ook deze week nog liever een verhoging hadden gezien om de op hol geslagen toeslagen (soms 40% of meer) nog een beetje voor te kunnen blijven.

Op basis van de opgaven stijgt de notering echter niet verder. Voor een aantal inbrengers speelt ook mee dat Pasen dichtbij is en er vanaf volgende week tijdelijk minder afzetmogelijkheden zijn. Daarbij wordt de Spaanse vraag door sommigen als minder krachtig omschreven, hoewel ze daar niettemin bereid zijn om prijzen tot €120 per big te betalen. De markt wordt al met al als nog steeds als verhit omschreven. 

De afvlakkende biggenprijs staat niet op zichzelf. Ook de Duitse VEZG-notering muteert al een paar weken stabiel op €85 per big. De toeslagen op deze notering lopen uiteen van €10 tot €15, zo klinkt in de wandelgangen.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden